IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VJEROVALI ILI NE: Sarajevskim studenticama koje su na dan ukopa u Srebrenici veličale zločinca Mladića- ORGANIZUJU IM PRESS U ISTOČNOM SARAJEVU… (foto)

Studentice Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su prethodnih dana bile u fokusu javnosti zbog podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću i negiranja genocida u Srebrenici danas će se obratiti javnosti na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 15. VII. 2022… 10: 38… VJEROVALI ILI NE: Sarajevskim studenticama koje su na dan ukopa u Srebrenici veličale zločinca Mladića- ORGANIZUJU IM PRESS U ISTOČNOM SARAJEVU… (foto)

Na konferenciji će se obratiti Valentina Vujičić i Slađana Todić, kao i generalni direktor preduzeća “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek koji je studenticama “dao podršku”, piše RTRS.

Konferencija za novinare će biti održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 10 sati, najavljeno je iz preduzeća Sarajevo-gas.

Studentice Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu rekle su da nemaju namjeru da nastave studije na ovom fakultetu zbog medijskog linča, histerije i prijetnji po život koje su dobile zbog stava iznesenog na Instagram profilu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 13. maj 2020. godine

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo materijal u vezi sa dvije studentice, od kojih je jedna na društvenim mrežama podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju ratnog zločinca Ratka Mladića na dan obilježavanja 28. godišnjice od počinjenog genocida u Srebrenici. Jedna od studentica je napisala i komentar: “Nek’ smo vas pobili”.

Iz kantonalnog MUP-a su saopćili ranije da se Tužilaštvo BiH izjasnilo da se ovaj slučaj kvalifikuje kao krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Veličanje ratnih zločina je prema Krivičnom zakonu BiH krivično djelo.

Studentice koje su izazvale gnušanje svojih kolega sa fakulteta političke strukture u RS predvođene Miloradom Dodikom žele predstaviti kao žrtve. Predsjednik RS već im je ponudio da nastave studije u Banjoj Luci.

izvor Hayat.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more