IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Akcija SDT- a: Uhapšeni VESELIN Veljović i MUJO Nikočević, potraga za ALEKSANDROM i Nikolom Mrkić…. (foto, video)

VESELIN Veljović i MUJO Nikočević se sumnjiče da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog polozaja i krijumčarenje…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 24. VII. 2022… 13: 25…  Akcija SDT- a: Uhapšeni VESELIN Veljović i MUJO Nikočević, potraga za ALEKSANDROM i Nikolom Mrkić…. (foto. video)

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Veljović se trenutno nalazi u prostorijama SDT, gdje se očekuje njegovo saslušanje. On je jutros prethodno priveden u kancelarije Specijalnog policijskog odjeljenja koje je sprovelo hapšenje. Osim Veljovića, u akciji SDT, uhapšen je i Mujo Nikočević iz Podgorice.

Policija traga za Aleksandrom i Nikolom Mrkićem.

VESELIN Veljović je oko 9:30 sati priveden na saslušanje u Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) koje je sprovelo hapšenje.

“Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva danas lišilo slobode V.V. i M.N., i protiv njih ali i protiv A.M. i N.M., koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog polozaja i krijumčarenje.

Čitaj još:   CRNOGORSKA LUTRIJA: Državna drama koja se odvija pred našim očima, zapravo, kulminaciju tek treba da dobije... (foto)

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih lica, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL.

Aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana”, saopštio je državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.

Veselin Veljović od ljeta 2007. do 2011. godine bio je direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine u drugom mandatu bio prvi čovjek crnogorske policije.

BONUS VIDEO: Veljović priveden u SPO

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more