IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Evropa sad” odložila sastanak sa Bošnjacima: Novi termin susreta nije poznat… (foto)

Lideri PES- a i BS su do sada u više navrata nezvanično razgovarali o podjeli resora u sklopu buduće vladi, ali zanični pregovori do sada nisu održani.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 24. VII. 2022… 19: 25… “Evropa sad” odložila sastanak sa Bošnjacima: Novi termin susreta nije poznat… (foto)

Pokret “Evropa sad” odložio je sastanak sa Bošnjačkom strankom koji je, kako je prethodno najavljeno iz BS-a, trebalo da bude održan večeras u 20 sati u prostorijama te stranke.

Novi termin sastanka biće naknadno saopšten.

Lideri PES- a i BS su do sada u više navrata nezvanično razgovarali o podjeli resora u sklopu buduće vladi, ali zanični pregovori do sada nisu održani.

Zvanični pregovori između ta dva politička subjekta trebali sa budu održani prošlog petka, ali je BS, zbog ranije preuzetih obaveza, taj sastanak odložila.

Pobjedi je iz Bošnjačke stranke još prošle sedmice rečeno da bi tokom ove trebalo da počnu zvanični pregovora i sa tom partijom.

Čitaj još:   JAKOV MILATOVIĆ ODMAH ZAHTIJEVA: "Nova vlada da se bavi Otvorenim Balkanom"

Bošnjačka stranka je ranije, u nezvaničnom toku pregovora, instirala na više resora u budućoj vladi među kojima je i Ministarstvo vanjskih poslova, ali je malo vjerovatno da će PES, koji je takođe zainteresovan za taj resor, na to pristati.

Lider PES- a i najozbiljniji kandidat za mandatara Milojko Spajićje, kako je Pobjeda ranije objavila, umjesto resora vanjskih poslova, predsjedniku BS-u Ervinu Ibrahimoviću ponudio mjesto potpredsjednika Vlade i koordinatora za spoljne poslove, ali u BS- u sa tom ponudom nisu bili zadovoljni.

Pobjeda je ranije objavila da bi buduća vlada, prema neformalnom načelnom dogovoru, trebalo da ima 22 ministarstva i četiri potpredsjednička mjesta od kojih bi dva pripala predstavnicima manjinskih partija.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more