IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zoran PIPEROVIĆ: Sad DRITAN Abazović i FILIP Adžiću mogu da zaćute i kažu da su se šalili… (foto)

Nakon šest dana policija izdala Milikiću potvrdu o predmetima privremeno oduzetim 20. jula u podrumu solitera kod hotela ,,Podgorica“

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 26. VII. 2022… 21: 22… Zoran PIPEROVIĆ: Sad DRITAN Abazović i FILIP Adžiću mogu da zaćute i kažu da su se šalili… (foto)

Advokat Piperović ističe da, nakon i zvanične potvrde da se ne radi o opremi koju koriste samo vojska i policija, trebalo bi postaviti pitanje odlazećem premijeru Abazoviću i minsitru policije Filipu Adžiću – zašto im je sve ovo trebalo i što je bio cilj njihovih lažnih izjava da je nađena vojna oprema i hemijska sredstva. 

Potvrda o oduzetim stvarimaFoto: Pobjeda

Šest dana od kako je policija, prilikom pretresa 20. jula povodom lažne dojave u lažnoj bombi, oduzela predmeta nađene u podrumu solitera u blizini hotela ,,Podgorica“, vlasniku Milanu Milikiću je konačno data ,,potvrda o privremeno oduzetim stvarima“.

U potvrdi u koju je Pobjeda imala uvid, navedeno je da je oduzueto ukupno 14 predmeta: startni pištolj marke ,,Zoraki“, 50 komada metaka u kutiji crne boje (za startni pištolj), bejzbol palica, pancir bijele boje, ručna ,,fleš“ granata sa oznakom SČ 02716, ručna ,,fleš“ granata sa oznakom M93, četiri ogledala za pregled donjeg dijela vozila sa futrolama crne boje, 21 zaštitna maska u torbici zelene boje, tri komada pirotehničkog sredstva ,,Super Cobra“, 57 komada pirotehničkih sredstava sa natpisom ..Location Marker“, jedna šlaša pića sa natpisom ,,Shardone“, 350 komada majica kratkih rukava crvene boje, 20 komada knjiga sa malim stalcima, 430 komada maski za lice crvene boje.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Tri potencijalne lokacije za novopazarski AERODROM...

Prilikom navodne antidiverzione akcije poslije  dojave o podmetnutoj bombi, pretresom je policija, u otvorenom prostoru kod podzemnih garaža, pronašla ove predmete u nabacane u kartonskim kutijama.
Portal ,,Vijesti“ je, dok je još Milikić davao izjavu policajcima, alarmantno upozorio da je ,,u soliteru kod hotela ‘Podgorica’ nađena oprema koju koriste samo vojska i policija: panciri, maske, šok bombe…“

Uz ovu informaciju objavljene su fotografije koje su doturene od policije. Pobjeda je u danas objavljenom tekstu nepobitno utvrdila da je fotografije snimio Zoran Bašanović, načelnik kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica koji je bio u ekipi policije, iako nije član antidiverzione jedinice.

,,Nakon što je konačno objavljen spisak i data potvrda jasno je: sve na spisku može da se nađe u slobodnoj prodaji, najvećim dijelom u Crnoj Gori, ostalo preko Intereneta može da se naruči iz regiona, recimo iz susjedstva Srbije ili Hrvatske, kazao je za portal Pobjede Zoran Piperović, pravni zastupnik kompanije ,,Bemaks“ i Milana Milikića.

Advokat Piperović ističe da, nakon i zvanične potvrde da se ne radi o opremi koju koriste samo vojska i policija, trebalo bi postaviti pitanje odlazećem premijeru Abazoviću i minsitru policije Filipu Adžiću – zašto im je sve ovo trebalo i što je bio cilj njihovih lažnih izjava da je nađena vojna oprema i hemijska sredstva.

Čitaj još:   APOSTOLI OBEĆALI MANDATARU: Zdravko, nećemo u Dakinu stranku... (foto)

,,Sada im preostaje samo jedno, nakon ove blamaže; da Abazović i Adžić zaćute ili da kažu da su se šalili“, zaključuje Piperović koji je ,,apsolutno siguran“ da će svi predmeti biti vraćeni vlasniku, jer ne postoji osnov za bilo kakvu tužilačku akciju.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more