IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Budvanska policija uhapsila M.Z. (44) iz Budve: Na kamatu dao 300.000 eura… (foto)

Budvanska policija je, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretrese stana i vozila koje koristi M.Z…

BUDVA: Crna Gora, Crna Hronik, vijesti, utorak, 01. VIII. 2023… 11: 15… Budvanska policija uhapsila M.Z. (44) iz Budve: Na kamatu dao 300.000 eura… (foto)

Budvanska policija je, nakon sprovedenog višemjesečnog izviđajnog postupka u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, uhapsila M.Z. (44) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo.

Budvanska policija je, kako je saopšteno, juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretrese stana i vozila koje koristi M.Z.

“On je kako se sumnja, djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na štetu jednog lica, kojem je tokom prethodih pet godina (od 2018. do kraja 2022. godine) davao na zajam novac i pri tom dogovarao nesrazmjernu imovinsku korist. M.Z. je oštećenom, u naznačenom vremenskom periodu, davao na pozajmicu različite novčane iznose, u ukupnom iznos od 300.000 eura, a koji su predstavljali glavnicu duga i na njih je obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8– 10 odsto.

Čitaj još:   SVAKI DAN JELA PO ČEHNE BIJELOG LUKA: Desila su se ove stvari...

On je od oštećenog, na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose, na koji način je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura”, saopštila je policija.

Osumnjičeni je oštećenog, na dan kada je uhapšen, dužio za iznos od 300.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnice.

Po nalogu postupajućeg tužioca M.Z. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo i biće danas sproveden tom tužiocu na dalju nadležnost.

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more