IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NESTABILNO Vrijeme i u narednih nekoliko dana- oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom… (foto)

Jutarnja temperatura zraka između 14 i 19°C, a dnevna između 20 i 27°C…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 05. VIII. 2023… 08: 38… NESTABILNO Vrijeme i u narednih nekoliko dana- oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH objavio je izglede vremena za period do 17. augusta 2023. godine…

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 20; Bihać 21; Sanski Most 27; Ivan Sedlo 29; Banja Luka 30; Gradačac, Livno i Trebinje 31; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Široki Brijeg i Tuzla 33; Neum i Sarajevo 34; Zenica 35; Mostar 37°C.

“Hladna fronta usloviće nestabilno vrijeme, kišu, pljuskove praćene grmljavinom te ponegdje i pojavu olujnog nevremena u naredna tri dana na prostoru Bosne i Hercegovine. Izgledan je i izraženiji pad temperature zraka. Naročito svježe se očekuje u jutarnjim satima. Nakon svježeg i kišovitog vikenda, od ponedjeljka poslijepodne slijedi porast temperature zraka i postepeni povratak vrelih dana na većem dijelu naše zemlje”, navodi se.

Očekivane maksimalne temperature do kraja sedmice mogle bi biti blizu 40 stepeni.

“Minimalne temperature postepeno će opadati i varirat će u subotu od 14 stepeni do 19 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 22 stepena, a u utorak od 8 stepeni do 12 stepeni na području Bosne, u Hercegovini do 16 stepeni. Maksimalne vrijednosti temperatura zraka do utorka dosezat će vrijednosti pretežno između 20 stepeni i 25 stepeni u Bosni, do 28 stepeni na jugu Hercegovine”, navodi se u izvještaju.

Čitaj još:   ZENICA- POZNATI SASTAVI REPREZENTACIJA BiH i CRNE GORE: Za koga su se odlučili Petev i Radulović... (foto, video)

subota, 05.08.2023. godine
Nestabilno vrijeme, praćeno jačim padavinama, kod većeg dijela populacije će pretežno negativno djelovati na raspoloženje. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Negativni efekti promjene vremena djelimično će se ublažiti sa noćnim satima, usljed blagog osvježenja u vidu nižih temperatura zraka. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Od srijede (9. august) se očekuju najveće dnevne temperature od 28 stepeni do 34 stepena u Bosni, u Hercegovini do 38 stepeni.

“U periodu od 14.08. do kraja prognoznog perioda, zadržat će se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Mogućnost za pojavu kiše u ovom periodu, prema raspoloživm podacima je mala. Jutarnje temperature zraka varirat će između 14 i 19 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 21 stepen. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 28 do 33 stepena u Bosni, na jugu Hercegovine do 34 stepena”, istaknuto je u izvještaju FHMZ- a….

Čitaj još:   Jakov MILATOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: Evo ko je sve prisustvovao CEREMONIJI... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more