IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BORIS Mugoša: Većina od 49 poslanika ne garantuje stabilnost Vlade… (foto)

Većina od 49 ne garantuje imenovanja u pravosudju. Prvo, ustavna norma 2/3 i 3/5 nije pisana sa namjerom da prilikom tih imenovanja nije bitna opozicija nego upravo da kandidat ima širi legitimitet…

PODGORICA: Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 17. VIII. 2023… 09: 58… BORIS Mugoša: Većina od 49 poslanika ne garantuje stabilnost Vlade… (foto)

Stabilnija VLADA Crne Gore može biti većina od 42, 44 nego od 49. Većina od 49 ne garantuje imenovanja u pravosudju…

Boris Mugoša

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je da 49 poslanika većine ne garantuje stabilnost Vlade ako su u toj vlasti subjekti najrazličitijih ideologija.

“Stabilnost Vlade zavisi od kompatibilnosti vrijednosti za koje se zalažu konstituenti većine. Stabilnija može biti većina od 42, 44 nego od 49. Većina od 49 ne garantuje imenovanja u pravosudju. Prvo, ustavna norma 2/3 i 3/5 nije pisana sa namjerom da prilikom tih imenovanja nije bitna opozicija nego upravo da kandidat ima širi legitimitet, odnosno podršku i vlasti i opozicije. I drugo, većina od 49 ne znači da će se usaglasiti oko imenovanja”, napisao je Mugoša u objavi na Tviteru.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Dešavanja na sjednici pokazatelj (ne) sloge i (ne) postojanja stare nove većine...

On je kazao da se to vidjelo i na primjeru izbora članova Tužilačkog savjeta gdje je bila potrebna većina od 41.poslanika.

“Pa je tadašnjoj vlasti koja je imala 41.poslanika trebalo pola godine da se usaglase jer su se u medjuvremenu ucjenjivali oko drugih stvari”, naveo je Mugoša.

izvor CdM.me
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more