IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević- portparol Socijaldemokrata: Vlada bez Crnogoraca ne može biti ni stabilna, ni evropska, ni iskreni NATO partner… (foto)

‘Na mandataru Spajiću je da odluči da li će u istoriji ostati upisan kao neko ko je Crnu Goru učinio provizorijumom Beograda, ili će ostati upisan kao neko ko je eventualno ovu državu uveo u EU ili makar učinio značajne korake da se Crna Gora oporavi od ovog trogodišnjeg haosa i ludila i makar je dovede u predvorje porodice evropskih naroda’, saopštio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 17. VIII. 2023… 20: 58… NIKOLA Zirojević- portparol Socijaldemokrata: Vlada bez Crnogoraca ne može biti ni stabilna, ni evropska, ni iskreni NATO partner… (foto)

Nikola Zirojević, za SD razgovori sa koalicijom Za budućnost Crne Gore neprihvatljivi.

foto PA

U razgovoru za Televiziju E on je kazao da niti jedna crnogorska vlada bez Crnogoraca u njoj ne može biti stabilna, uspješna i voditi državu putem kojim treba da ide.

Zirojević je rekao da bi se socijaldemokrate odazvale pozivu za razgovore sa mandatarom Spajićem, ali da to ne znači da bi prihvatili nešto što nije u skladu sa principima za koje se ta partija zalaže.

“Vlada u kojoj bi Socijaldemokrate eventualno mogle participirati morala bi da bude ona vlada koja će od Crne Gore ponovo napraviti kredibilnu članicu NATO, vlada koja bi jasno Crnu Goru usmjerila ka njenom evropskom putu i koja će imati jasna mjerila šta je u kojem periodu urađeno i koja bi, nadam se, mogla i da uvede Crne Gore u EU, Vlada koja će, za razliku od prethodne dvije, štititi interese države Crne Gore i svih naroda Crne Gore, a posebno manjinske narode i one pripadnike koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, a koji su u proteklom periodu bili najugroženiji”, kazao je Zirojević.

Čitaj još:   Željko Komšić: Srbija i Hrvatska nam često vatru gase benzinom...

Dodao je da su za SD razgovori sa koalicijom Za budućnost Crne Gore neprihvatljivi.

“Sve dominantno zavisi od Pokreta Evropa sad, koji se, čini mi se, još pronalaze na političkoj sceni. Ukoliko odaberu koaliciju Za budućnost Crne Gore, onda je sasvim jasno da niti državni interes, niti evropske integracije, niti NATO nijesu stubovi politike Pokreta Evropa sad”, kazao je Zirojević, dodajući da bi PES, ako prihvati saradnju s manjinskim partijama poslao poruku da im je Crna Gora na prvom mjestu, da se zalažu za iskreno partnerstvo sa Sjevernoatlantskim svezom i što brže pristupanje EU.

BONUS VIDEO: Nikola Zirojević, portparol SD-a

izvor Standard.me

Čitaj još:   SRPSKA POLICIJA ĆUTI: Kako je Sekuliću slomljen nos, crnogorski političari u klinču u ‘Mažestiku’... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more