IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JELENA Marković potpredsjednica Liberalne partije- poručila JAKOVU Milatoviću: Upozorite Srbiju i strateškog partnera SPC da ne rade ovo što su krenuli po Crnoj Gori… (foto)

“Što je kažnjivo KZ ( čl.370 ). Prema tome g. Milatoviću upozorite one koji ovo propagiraju jer unose nemir u građanstvo Crne Gore. Ja ponovo pozivam međunarodnu zajednicu da reaguju posebno predstavnike Kvinte i NATO da se konačno umiješaju i ukažu ovim siledžijama i ratnim huškačima da ovo neće proći bez posljedica, a ujedno pozivam VDT da reaguje.”

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 20. VIII. 2023… 20: 58… JELENA Marković potpredsjednica Liberalne partije- poručila JAKOVU Milatoviću: Upozorite Srbiju i strateškog partnera SPC da ne rade ovo što su krenuli po Crnoj Gori… (foto)

Marković je rekla da, umjesto da odmah zaštiti Crnu Goru od ratnohuškačkih izjava, Milatović to i ne primjećuje

Marković, foto: Gradski.me

Predsjedniče dijela građana Milatoviću, sve je ovo lijepo sto ste rekli, ali čemu ova reakcija u vezi Vlade, a sa druge strane imamo direktne napade od lidera Srbije i to predsjednika nama susjedne države Vučića i takođe Miloša Vučevića lidera najjače partije u Srbiji SNS, poručila je potpredsjednica Liberalne partije, Jelena Marković, komentarišući današnju izjavu predsjednika države da mu je neprihvatljiv bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog miješanja inostranih aktera (iz regiona ili ostatka svijeta) u kreiranje Vlade u Crnoj Gori.

Međutim, Milatović nije u objavi naveo kome je uputio ovu poruku.

Marković je rekla da, umjesto da odmah zaštiti Crnu Goru od ratnohuškačkih izjava, Milatović to i ne primjećuje.

“Pa vam kažem da onaj ko se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore jesu Srbija, Rusija i takozvana Republika Srpska i Vi pokušavate igrom riječi da upozorite, koga? Konkretizujte ove stvari i istupite da upozorote gospodu iz Srbije da to ne rade.

Čitaj još:   PROSTITUTKA U PARLAMENTU: Skandal i orgije poslanika izašle na vidjelo... (foto i video)

Oni prebrojavaju krvna zrncad građana Crne Gore i kukaju kao vazda nad uroženim Srbima, tu mantru oduvijek upotrebljavaju kada hoće da radikalizuju i sprovedu samo ono sto njima odgovara, tako su radili u Sloveniji, Hrvatskoj, BIH i Kosovu devedesetih godina i viđeli smo velike posljedice pod plaštom “ugroženosti” Srba”,  poručila je Marković Milatoviću.

Ona je Milatovića pozvala da reaguje i upozori Srbiju i strateškog partnera Crkvu Srbije da ne rade ovo sto su krenuli po Crnoj Gori slaveći takozvanu Podgoričku skupštinu i time pokazujući da on ne priznaju Crnu Goru i crnogorski slobodarski narod.

“Da reaguje Dritan Abazović kao premijer Vlade Crne Gore, da reaguju Ministarstva kulture i vanjskih poslova jer ovo su stvari u njihovom opisu posla. Ovo je za krivičnu odgovornost, jer državu Crnu Goru proglašavanju nepostojećom, kao i sam Crnogorski narod! Treba reći da se ovo sve planski radi uoči popisa stanovništva i na taj način se vrši asimilacija Crnogoraca. To se više ne smije tolerisati i dozvoliti”, naglasila je Marković.

Oni, kako kaže Marković, javno izazivaju nacionalnu mržnju.

“Što je kažnjivo KZ ( čl.370 ). Prema tome g. Milatoviću upozorite one koji ovo propagiraju jer unose nemir u građanstvo Crne Gore. Ja ponovo pozivam međunarodnu zajednicu da reaguju posebno predstavnike Kvinte i NATO da se konačno umiješaju i ukažu ovim siledžijama i ratnim huškačima da ovo neće proći bez posljedica, a ujedno pozivam VDT da reaguje. Takođe apelujem na sve građane kojima je Crna Gora u srcu da se svi objedinimo i pošaljemo jasnu poruku da Crnu Goru nećemo dati po bilo koju cijenu”, zaključila je Marković.

Čitaj još:   BORIS Mugoša o odlasku u UN: Na put ka Njujorku da krene i MILAN Mijo Lekić, zbog utiska o stanju razigrane demokratije u CG... (foto)

izvor Aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more