IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“TEŠKO JE PROVJERITI DA LI JE PRIGOŽIN MRTAV”: Evropska komisija saopštila šta misli o rušenju aviona vođe vagnerovaca… (foto, video)

Portparol Evropske komisije Petar Stano poručio je danas da je “teško provjeriti” izvještaje o tome da je šef paravojne formacije “Vagner”, Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u srijedu veče…

LONDON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 25. VIII. 2023… 00: 18… “TEŠKO JE PROVJERITI DA LI JE PRIGOŽIN MRTAV”: Evropska komisija saopštila šta misli o rušenju aviona vođe vagnerovaca… (foto, video)

– Vidjeli smo izvještaj o avionskoj nesreći u kojoj je, navodno, poginuo Jevgenij Prigožin, šef “Vagner grupe”, zajedno sa članovima njegove pratnje i članovima posade- rekao je Stano na brifingu za novinare.

Peter Stano
PETER STANOFOTO: BETA XAVIER LEJEUNE

On je dodao da je to, “kao i mnoge druge stvari u Rusiji”, teško provjeriti, pa samim tim i komentarisati.

– Gdje god su oni bili prisutni, ostavili su trag kršenja ljudskih prava, međunarodnog humanitarnog prava. Mnogo je neodgovornosti, nejasna su pravila po kojima oni rade- rekao je Stano.

Čitaj još:   STRAVA I DRAMA, DARKO, OSTAJE BEZ NOGE: Život visi o koncu...
Jevgenij Prigožin
FOTO: MIKHAIL TSARYUK/ SPUTNIK/ PROFIMEDIA, VITALIY SHUSTROV/ SPUTNI / PROFIMEDIA, ALEKSEY NIKOLSKY/ SPUTNIK/ PROFIMEDIA, OT SUPPLIED / WILLWEST NEWS/ PROFIMEDIA

Stano je dodao da se Evropska unija nada da će “negativan uticaj” Vagnerovih operacija prestati, ali imaju na umu da grupa plaćenika nije povezana samo sa imenom njenog lidera.

Bonus video: Šef Vagnera Jevgenij Prigožin na listi putnika aviona koji se srušio u Rusiji, 10 osoba poginulo

(Kurir.rs/ Fonet)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more