IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Terzić: Četiri osobe iz Srbije i dva NN lica učestvovala u akciji “tunel”… (foto, video)

Ovo je kompleksna operacija koja zahtijeva takvu istragu. Potpuno je legitimno da danas ne možete znati tačan broj ljudi koji su učestvovali u kopanju tunela ispod do depoa Višeg suda, rekao je v.d. čelnika Uprave policije Nikola Terzić dodajući da očekuje da će taj broj rasti.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrak, 21. IX. 2023… 21: 38… NIKOLA Terzić: Četiri osobe iz Srbije i dva NN lica učestvovala u akciji “tunel”… (foto, video)

Terzić kaže da ima jasan popis onoga šta fali iz depoa: 13 pištolja, tri revolvera i tri puške – od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri revolvera i dvije puške.

Terzić, Foto: Standard

”Uprava policije zna ko su rudari. Krivičnom prijavom biće obuhvaćeno šest lica : MM (1997), J.D. (1993), MV. (1991), V.E. (1991) – svi državljani Repubike Srbije. Biće obuhvaćena i dva NN lice gdje još prikupljamo dokaze, ali vrlo brzo mislim da ćemo imati dokaze. Jedno lice je sa falš lične karte” rekao je Terzić.

Terzić je dostavio Televiziji Vijesti fotografiju lažne lične karte jedne osobe koja je uključena u ovu akciju i pozvao javnost da ako imaju informacije o njoj da obavijeste policiju.

Kazao je da je ona iz Bosne ili Srbije.

”Nadam se da će sjutra biti zaokružen dio istrage ” rekao je Terzić.

Fali 13 pištolja i po tri revolvera i puške

Od 13.9. Terzić kaže da ima jasan popis onoga šta fali iz depoa: 13 pištolja, tri revolvera i tri puške – od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri revolvera i dvije puške.

Čitaj još:   Danijel ŽIVKOVIĆ O FORMIRANJU VLADE CRNE GORE: Kad se graja završi, naša adresa je poznata... (foto, video)

”Za detaljan popis depoa treba dosta vremena ” rekao je on dodajući da se plaši da je moguće da za godinu dana mogu izvući neki predmet i shvatiti da nešto fali.

Naručilac radova OKG iz Crne Gore

Investitor akcije “tunel”, Terzić kaže da je OKG iz Crne Gore.

”Neću reći koja je da ne bih ugrozio istragu. Nijesmo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Neću reći ništa što će ugroziti dalji tok istrage. Krivična prijava koja će se podnijeti sjutra je samo prvi korak ” rekao je on.

Rekao je da razumije percepciju javnosti da za sedam dana nema hapšenja i da to ne zamjera laičkoj javnosti, ali da zamjera stručnoj.

Najavio je da će sjutra biti pres ministra unutršanjih poslova Filipa Adžića koji će saopštiti ekskluzivne informacije.

Odgovarajući na pitanje da li imaju puna imena i prezimena onih koji su učestvovali u kopanju tunela on je rekao da postoje: ”rudari – iza njih stoje izvršioci posla”.

Danas u Crnoj Gori egzistira 10 kriminalnih grupa, saopštio je v.d. čelnika Uprave policije Nikola Terzić navodeći da je ih je ranije bilo 35.

”Ne mislim da je mafija zavladala Crnom Gorom jer aktivnosti koje policija i MUP ukazuju na smanjen trend svih kriminalnih aktivnosti ” rekao je on.

Pitanje izručenja Svetozara Marovića nije za UP

Pitanje o izručenju Svetozara Marovića, Terzić smatra da nije za Upravu policije.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

”Pitanje izručenja je nešto što se treba rješavati na većem i političkom nivou. U tom smislu to neće ugroziti saradnju između policije Crne Gore i Srbije. Ta saradnja će biti samo bolja i efikasnija. To pitanje nije za mene” rekao je on

BONUA VIDEO: NAČISTO: Tunelom do Višeg suda: Ko kopa rupu crnogorskom pravosuđu? | Vijesti online

izvor Stanbard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more