IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ PALI ALARME ZA UZBUNU: Žestok odgovor Albina KURTIJA iz sjedišta EU! (foto)

Premijer Kosova Albin Kurti je na konferenciji za novinare optužio izaslanika EU za dijalog Kosovo- Srbija Miroslava Lajčaka da je zauzeo stav protiv Kosova na sastanku održanom 14. septembra…

NEW YORK: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrak, 21. IX. 2023… 11 38… VUČIĆ PALI ALARME ZA UZBUNU: Žestok odgovo Albina KURTIJA iz sjedišta EU! (foto)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Sjedinjenih Američkih Država za Dnevnik RTS.

Danas su uhapšena još trojica Srba uz objašnjenje da je maltretirao nekog na nekom groblju, toliko smiješno i zastrašujuće da riječi nemam– rekao je Vučić govoreći o hapšenju Srba na Kosovu.

  • Uvijek će dvije strane da budu krive, ako smo mi bar malo krivi, uvijek ćemo samo mi da budemo krivi. Srbi će da pate i da plate, udario je na Sjever i na opštinu Vučitrn, očigledno je da se neće zaustavljati. U skladu sa tim donosićemo mjere. U zavisnosti od toga kada će biti zakazana sjednica donosićemo odluke. I na jednoj i na drugoj lično ću da prisustvujem. Da sjednica za UMNIK bude u terminu kada sam sa predsjednikom Sijem.

Dodao je da se plašim da situacija na Kosovu polako ali sigurno izmiče kontroli.

  • Ne znam šta će sve biti, ali znam kad vas dovedu dotle da nema više izbora, kad vas stave u ćošak iz kog nemate put, tad morate da se branite svom snagom. Mi da se predajemo nećemo. Nikakve kapitulacije neće biti. Dovoljno smo razumni i pametni da znamo kojim putem treba da idemo. Mi kažemo “ko se zadnji smije, najslađe se smije”, vidjećemo ko će zadnji da se smije – poručio je predsjednik Srbije.
Čitaj još:   VIDEO S ROČIŠTA U SUDU BIH: SUTKINJA ‘NATJERALA’ DODIKA DA USTANE U SUDNICI... (foto)

Na tom sastanku Kurti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nisu se složili oko koraka koje bi trebali poduzeti za provedbu Temeljnog sporazuma o normalizaciji odnosa, postignutog u Briselu u febrauru.

A za optužbe koje je Kurti uputio na emisara Lajčaka, oglasila se i Evropska unija. Glasnogovornik EU Peter Stano u odgovoru za kosovski Telefrafi nazvao je Kurtijeve izjave neutemeljenima.

-Ne komentiramo neutemeljene komentare i tvrdnje”, rekao je Stano.

Stano je nadalje dodao da nedostatak napretka u dijalogu nisu krivi ni Borrell ni Lajčak.

-EU i naši međunarodni partneri angažirani na pružanju podrške dijalogu uz posredovanje EU-a vrlo su jasno više puta dali do znanja da vide glavni problem u nedostatku napretka u dijalogu, a to definitivno nije krivica Borrella ni Lajčaka”, rekao je Stano za Telegrafi.

Čitaj još:   Premijer čestita privatno: Kako KRIVOKAPIĆ vodi politiku CRNE GORE... (foto)

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more