IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ: Stiže nagla promjena vremena, kiša i zahlađenje… (foto)

Nakon stabilnog i sunčanog vikenda, i u većem dijelu sedmice ispred nas neće biti većih promjena vremena…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 10. 10. 2023… 10: 08… SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ: Stiže nagla promjena vremena, kiša i zahlađenje… (foto)

U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla ili niska oblačnost, a tokom dana uglavnom pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. Povećana vlaga u utorak (10.10.) usloviće manje nestabilnosti u atmosferi. Tokom dana mogući su kraći lokalni pljuskovi u istočnim, centralnim i zapadnim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka varirat će od 11°C do 16°C u Bosni, na jugu zemlje do 18°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 20°C do 26°C u Bosni, u Hercegovini do 30°C.

U periodu od 16. do 22. oktobra, izgledna je promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, koja bi sredinom sedmice u sjevernim i centralnim područjima mogla da bude izraženija. Oblačno vrijeme s kišom uslovit će i pad temperature zraka.

Čitaj još:   JEDU GROMOVE: Takmičenje od NEVIĐENIH 3.200.000 skovila... (foto i video)

Jutarnje temperature kretat će se između 7°C do 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 9°C do 15°C u Hercegovini do 17°C.

utorak, 10.10.2023. godine
U Bosni će, nakon svježijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana dodatno otopliti i uz ugodnije biometeorološke prilike većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Opšta slika će, sa više sunca, većim dijelom dana biti ljepša u Hercegovini.

srijeda, 11.10.2023. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Jutarnji sati malo svježiji, stoga je poželjno slojevito se odjenuti. U nastavku dana sunčanije i ugodnije u cijeloj zemlji.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more