IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA, ZIMA, E PA ŠTA JE: Narednih dana oblačno s kišom… (foto)

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme… najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu zemlje do 12 stepeni….

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 16. 10. 2023… 08: 58… ZIMA, ZIMA, E PA ŠTA JE: Narednih dana oblačno s kišom… (foto)

Oblačno vrijeme s kišom i temperaturama od jedan do 24 stepena Celzijusa očekuje se tokom ove sedmice u Bosni i Hercegovini…

“Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između deset i 15, na jugu zemlje do 21 stepen”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

ponedjeljak 16.10.2023. godine
Ugodnije u odnosu na drugi dan vikenda. Djelimično stabilnije vrijeme povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Obzirom da će biti osjetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Sa noćnim satima, usljed blizine promjene, moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, nesanice.

Čitaj još:   TUGA Od korona virusa preselio na Ahiret prvi bh. premijer prof. dr. Hasan Muratović... (foto)

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro vrijeme. Sredinom dana malo kiše može pasti na jugu i istoku Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U večernjim satima i tokom noći na četvrtak lokalno u Bosni može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se povremeno očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena C…

Čitaj još:   VRIJEME DANAS- PROMJENJIVO: Narednih dana oblačno s kišom... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more