IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAMAS GAĐAO TENKOVE: Objavljen prvi snimak borbi s izraelskom vojskom, nakon početka kopnene invazije… (foto, video)

Vojno krilo Hamasa, Brigade Al- Qassam objavile su u utorak video koji prikazuje njihove borce kako se suočavaju s izraelskim prodorom u Gazu preko prijelaza Erez, sjeverozapadno od pojasa Gaze…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 31. 10. 2023… 18: 18… GAĐALI TENKOVE: Hamas objavio prvi snimak borbi s izraelskom vojskom, nakon početka kopnene invazije… (foto, video)

Snimak objavljen na Telegram kanalu brigade prikazuje kako su borci Al-Qassama uočili izraelske vojnike koji su bili stacionirani zapadno od prijelaza Erez. Pripadnici brigada su ih gađali protutenkovskim raketama.

Prema videu, izraelski upad dogodio se u nedjelju, 29. oktobra. Ovo je prvi snimak borbe koji je Hamas objavio otkako je Izraelska vojska započela svoju kopnenu invaziju na Gazu.

Glasnogovornik Hamasa Hazem Qasim je kazao da su tenkovi izraelske vojske ulazili samo u prazna poljoprivredna zemljišta i područja koja su prethodno raketirali.

“Ovo što rade nije vojni uspjeh. To je samo predstava. Otpor, koji je iznenadio neprijatelja u prvom napadu u akciji Oluja Al- Aqsa, sigurno će imati i većih iznenađenja. Brigade Al-Qassama spremne su na sve”, poručio je Qasim.

izvor agencije AA

Čitaj još:   BUDIMIR Šćepanović Predsjednik Ustavnog suda: DRITAN Abazović nastavio da vrši pritisak na Ustavni sud... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more