IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U SJEVERNOJ BOSNI: Kako “brutalni nasilnici” iz Beograda, terorišu građane Modriče- jedan od aktera je Ljuban Vidović nekadašnji prvak u… (foto, video)

Policijski službenici Policijske stanice Modriča su 31. oktobra ove godine operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih lica koji su se kretali u grupi na području Modriče, te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gdje su legitimisani i utvrđen im je identitet.

Kik- bokser Ljuban Hofman Vidović, koji je od ranije poznat po sukobu sa zakonom, snimljen je kako sa grupom mladića ulazi u jedan lokal u Modriči i maltretira radnika kafića te od njega traži da na vrata okači papir na kome piše da izvjesna osoba, koju naziva “crvić cinkaroš”, u isti ne smije da uđe.

Građani Modriče i okoline ostali su uznemireni nakon što su objavljeni video snimci na kojima grupa mladića obilazi lokale po ovom gradu i traži gazdu jednog od objekata.

Kako se vidi na video klipu, mladići za sebe kažu da “reketiraju pola Beograda”.

“Alo, ovdje Hofman, kum Tupešin. Gdje si, gdje je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovdje, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao. Je l’ ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l’ jasno”, govori na video klipu momak koji se predstavlja kao Ljuban- Hofman Vidović.

Čitaj još:   TUGA NAD SARAJEVOM: SUTRA DŽENAZA MLADOM POLICAJCU ADNANU POLOVINI...

Inače, Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Evrope u kik-boksu. Pravosuđe RS za njim i bratom Miljanom Vidovićem tragalo je više od četiri godine u okviru istrage o otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine iz maja 2018. godine.Ljuban se predao u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili zelenaški dug. Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na godinu dana zatvora. Presuda je u novembru postala pravosnažna, ali ju je Ljuban zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

“Sud je 24. marta 2023. godine, donio rješenje kojim je usvojen zahtjev branioca osuđenog LJ.V. i kazna zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, u koju kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u trajanju od 26.9. 2022. godine do 30.9.2022. godine, na koju je osuđen pravosnažnom presudom ovog suda zbog krivičnog djela “otmica”, zamijenjena je novčanom kaznom u iznosu od 18.050 KM, računajući svaki dan zatvora po 50 KM. Navedena novčana kazna je plaćena”, rečeno je u Okružnom sudu Banjaluka.

Čitaj još:   VUČIĆ: Ići ću na CETINJE ako je to u interesu SRPSKOG NARODA!!!

S druge strane, Ljubanov brat Miljan se i dalje nalazi u bjekstvu i potjernica za njim je i dalje na snazi, piše N1.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more