IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U CRNOJ GORI ZBOG NEVREMENA! Vjetar prevrnuo brod, jak jugo divlja morem u Herceg Novom, odletio i krov… (foto, video)

Vjetar je oštetio i krovove nekoliko stambenih i pomoćnih objekta, a dodatno je oštećena i fasada vrtića, koja je stradala tokom nevremena prije nekoliko dana.

Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom napravilo je danas brojne probleme u više opština u Crnoj Gori, pišu Vijesti.

Jak vjetar, tokom prijepodneva, oborio je više stabala u gradskom dijelu kolašinske opštine.

Četinarsko drvo oboreno u ulici ispod vrtića Sestre Radović, prilikom pada, oštetilo je jedno vozilo i novi trotoar u toj saobraćajnici. Bor koje je vjetar prelomio u, takozvanom, izbjegličkom nasellju oštetio je krov terase jednog stana. Vlasnici kažu da će, tek kad se stablo pomjeri, biti jasno kojeg je obima šteta.

Vjetar je oštetio i krovove nekoliko stambenih i pomoćnih objekta, a dodatno je oštećena i fasada vrtića, koja je stradala tokom nevremena pre nekolio dana.

Iz kolašinske Službe zaštite i spasavanja kažu da im sugrađani nisu prijavljivali probleme zbog posljedica nevremena. Informacija o značajnijoj šteti na objektima nemaju ni u Opštini. Podsećaju da je odron, koji je izazvala kiša minule sedmice, na putu u Mrtvom Dubokom, dijelom saniran juče.

Čitaj još:   DAVOR Đenero: Popis je zamka za crnogorske suvereniste... (foto)

U Herceg Novom usljed jakih udara vjetra jutros je u Ulici Orjenskog bataljona palo stablo na parkirano vozilo. U Herceg Novom su, prenosi portal RTHN, zabeleženi najjači udari vjetra od 14 metara u sekundi.

Nevrijeme je uzrokovalo probleme i na Cetinju. Služba zaštite i spasavanja Prijestonice Cetinje, kako je za Radio Cetinje kazao načelnik Miloš Ćećanović, intervenisala je na više lokacija.

“U naselju Kongo, vjetar je otkrio kompletan srednji dio krova zgrade. Kuća u Bajicama je takođe raskrivena. Bilo je još sitnih intervencija tokom jutra”, kazao je za Ćećanović.

Jak vjetar prevrnuo je brod usidren kod Perasta, a obilne padavine uzrokovale su i poplave. Usljed nevremena palo je i jedno stablo koje je oštetilo vozilo.

Crveni meteoalarm izdat je za danas za područje cijele države zbog vremenskih prilika.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) za danas i nedelju izdao je upozorenje na obilnu kišu, jak južni vjetar i talase na moru.

Čitaj još:   Milo Đukanović čestitao je mladim košarkašima: “Crna Gora se ponosi vama, s vjerom u SJAJNU budućnost crnogorskog sporta"... (foto, video)

izvor: iBalkan.net/ agencije. AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more