IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SD: ANDRIJA Mandić, neka prvo osudi neprimjereno miješanje Beograda, o popisu već razgovaramo sa Vladom… (foto)

Zaključuju da, neće učestvovati ni u kakvim pregovorima oko popisa stanovništva pod pokroviteljstvom Andrije Mandića, prije njegovog jasnog određenja prema gore navedenim anomalijama koje su urušile povjerenje u proces popisa, ali i u krovnu statističku instituciju u Crnoj Gori

Socijaldemokrate, kao odgovoran politički subjekt, prepozanjajući kompleksnost društveno- političke situacije u Crnoj Gori, ali i važnosti popisa stanovništva za uspješnost različitih strategija, politika i planova na državnom i lokalnom nivou, već učestvuju u pregovorima koje je inicirala Vlada Crne Gore, kako bismo dali potreban doprinos uspostavljanju adekvatnih kontrolnih mehanizama koji bi garantovali kredibilitet i istinitost prikupljenih podataka, saopšteno je iz te partije.

Kako su naveli, ukoliko u pregovorima sa Vladom dođu do prihvatljivog dogovora o uslovima za održavanje popisa, koji bi eventualno podrazumijevao i potrebu izmjene odgovarajuće zakonske regulative, u tom slučaju bi dijalog u Skupštini Crne Gore bio i potreban i poželjan. Kako smo sada u potpunosti posvećeni već započetom dijalogu sa Vladom, ne vide potrebu za vođenjem paralelnog dijaloga i u Skupštini.

Čitaj još:   ZABORAVLJENE POLNE BOLESTI: Sifilis i gonoreja vrebaju a otporni su na lijekove...

“Ako pak Andrija Mandić već u ovoj fazi želi da pruži potreban doprinos čitavom procesu, onda to na najkonkretniji način može uraditi tako što bi jasno i glasno osudio brutalno, direktno i krajnje neprimjereno miješanje zvaničnog Beograda u proces popisa stanovništva u Crnoj Gori, odnosno osudio pomenuti agresivan i neprimjeren napad na slobodu izbora građana Crne Gore, koji dolazi iz druge države”, poručuju iz SD-a.

Zaključuju da, neće učestvovati ni u kakvim pregovorima oko popisa stanovništva pod pokroviteljstvom Andrije Mandića, prije njegovog jasnog određenja prema gore navedenim anomalijama koje su urušile povjerenje u proces popisa, ali i u krovnu statističku instituciju u Crnoj Gori.

izvor: aktuelno.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   UŽAS JEZIVIH PORUKA IZ SRBIJE- OGLASILA SE JELENA OBUĆINA: Prijeti mi se nabijanjem na kolac. Jaki junaci su ti „predsjednikovi ljudi“... ... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more