IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Rajo Mandić: Popis će biti sproveden 30. novembra, ne radim ni za čije tuđe račune, već isključivo za svoj narod… (foto, video)

Crna Gora će konačno dobiti podatke koji su joj preko potrebni. Zbog pojedinih glasova koji potenciraju dodatna odlaganja moramo biti jasni da nikakvog daljeg odlaganja neće biti, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore i jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore“ Andrija Mandić…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 06. 11. 2023… 18: 39… ANDRIJA Rajo Mandić: Popis će biti sproveden 30. novembra, ne radim ni za čije tuđe račune, već isključivo za svoj narod… (foto, video)

On je rekao da su tri godine izgubljene u raznim političkim tumaranjima i periodu političke nestabilnosti.

“Naša koalicija i ja lično i tokom te tri godine snažno smo se zalagali za političke modalitete koji su mogli obezbijediti stabilnost i početak rada na izvjesnijoj i boljoj budućnosti Crne Gore. Na kraju smo imali parlamentarne izbore, koji su svakako najbolji pokazatelj narodnih želja i očekivanja i iznjedrili smo novu i stabilnu parlamentarnu većinu.

Pred nama je mnogo posla. Sistem koji moramo da očistimo od kriminala i korupcije je stvaran tri decenije, a i tada je naslijeđen od nekadašnje komunističke vlasti koja je bila poznata po opsegu svog državnog aparata”, rekao je Mandić za beogradsku “Politiku”.

To je, kaže, najveća borba koju Crna Gora kao društvo ima ispred sebe.

Čitaj još:   LEGENDA SA GRBAVICE: Bivši fudbaler i trener Željezničara, preminuo... (foto)

“Svi ovi pokliči koji se čuju ovih dana, a kada su u pitanju navodno “evropski orjentisani političari” iz DPS-a, dolaze upravo kao pokušaj kamufliranja toga šta je bivši režim radio i koliko je štete učinio ovoj zemlji.

Njihovo konstantno potenciranje podjela iz prošlosti pokušaj su da se ne otkriju silna nepočinstva koja su sprovedena tokom trodecenijske vlasti i strah od katarze kroz koju oni neminovno moraju proći ukoliko žele da ostanu relevantan politički subjekt.

Na tu silnu buku odgovorićemo sprovođenjem ključnih reformi u kompletnom pravosuđu, kao dijelu sistema koji je najviše spregnut sa kriminalnim miljeom bivšeg režima. Odgovorićemo dokazima o silnim malverzacijama koje su opteretile ovo društvo”, ocjenjuje Mandić.

Poseban zadatak Skupštine je, smatra, izbor sudije Ustavnog suda, izbor članova Sudskog savjeta, izbor Vrhovnog državnog tužioca, ali i nastavak reformi izbornog zakonodavstva i Zakon o skupštini koji se već dugi niz godina najavljuje.

“Ukoliko sve ovo realizujemo to bi bila jedna velika tekovina, da je ovaj saziv Skupštine Crne Gore odradio takav važan posao. Pred Skupštinom Crne Gore, kao majkom svih vlasti u našoj zemlji, mnogo je važnih obaveza i kao njen predsjednik uložiću svoj maksimum da se nagomilani urgentni problemi rešavaju po hitnom postupku, dok ćemo oko onih strateških uvijek težiti da stvorimo atmosferu apsolutnog konsenzusa”, poručio je ANDRIJA Rajo Mandić.

Čitaj još:   ERDOGAN, IZVAN SEBE: "Snimci ubistva novinara su užasni..."

izcor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more