IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD Zečević: “Izuzev dva ili tri čovjeka ovo je Vlada drugova, glomazna je i nekompetentna”… (foto)

Mislim da Vlada nema dovoljno kompetencije, izuzev dva ili tri čovjeka. Prosto nijesu stručnjaci u svojoj oblasti tako da evo vidjećemo, treba im dati šansu 100 dana, ali sastav Vlade meni ne uliva povjerenje, ocijenio je urednik političke redakcije u dnevnom listu “Pobjeda” Nenad Zečević.

”Formirana je glomazna 44. Vlada, imamo 18 resora, čak pet potpedsjedničkih mjesta, to je do sad nezabilježeno u istoriji parlamentarizma. Nakon rekonstrukcije vlada će imati još četiri jer će ti resori da pripadnu koaliciji “Za budućnost Crne Gore”.

Neki resori će da se razdvoje, u pitanju je jako glomazan državni aparat, imaće čak 42 državna sekretara, što je po meni nenormalno. Generalno mislim da je Vlada glomazma i da neće doprinijeti reformi državne uprave kroz smanjenje troškova“, ističe Zečević.

Očigledno se nije vodilo računa o rodnoj ravnopravnosti, jer nema žena na potrpedsjedničkim mjestima, navodi Zečević.

”Upotrijebiću jedan kolokvijalni izraz,mislim da je ovo Vlada drugova, ako uporedite sastav nema ko kome nije drug. Tu mislim na dva glavna konstituenta pokret Evropa sad i Demokrate. Lično mi se ne sviđaju te rotacije sa mjesta gradonačelnika što su uradili Nik Đeljošaj i Vladimir Martinović.

Pa rotacije da je gospodin Danilo Šaranović bio planiran da bude zamjenik gradonačelnice, koji je trebao da sprovodi viziju razvoja Podgorice i odjednom postaje ministar unutrašnjih poslova “, kazao je Zečević.

I odjednom, navodi, Šaranović izlazi sa planom razvoja MUP- a.

Čitaj još:   Identifikovano tijelo: Kod Vukovačkog mosta nađen CETINJANIN Boris Gardašević...

”Po meni su te leteće i hokejaške rotacije neprihvatljive. Mislim da će najviše štete da trpe građani“, smatra Zečević.

Navodi da je njegova procjena da će doći do rekonstrukcije Vlade.

”Partijski interesi su preovladali da uđu albanske partije u Vladu. Mislim da ulazak albanskih stranaka bez ključne manjinske partije Bošnjačke stranke i bez Hrvatske građanske inicijative nije dobra poruka ni za Crnu Goru ni za Evropu. I da su manjinske stranke svakako morale da budu dio vlade kada je u pitanju interes albanskih stanaka i neka im je sa srećom “, dodaje Zečević.

Očekuje nas izvještaj Evropske komisije nikad gori, smatra Zečević.

”Opozicija je previše uljuljkana u svoje pozicije, bez obzira što će reći da su oborili dvije vlade. Nije dobre ono slikanje sa Spajićem nakon sastanka o popisu. Došli su da pregovaraju o uslovima za održavanje popisa, uvođenju softvera a ne da se slikaju sa njim. Moraju mnogo proaktivnije da djeluju“, navodi Zečević.

Apsolutno nije dovoljno da se popis odloži mjesec dana, kako kaže, misli da je to jako kratak period.

”Zbog zakonske regulative koju treba donijeti potrebno je da se izmijene članovi zakona da bi se omogućila upotreba tog softvera. Ja mogu da kažem, jer to neće političari, 2003. i 2011.godine kada su održani popisi u Crnoj Gori postojao je dogovor vlasti i opozicije o paritetnom učešću u popisnim komisijama, ali i paritetnom učešću u popisnim komisijama.

Čitaj još:   STRAŠNO: Još tri fudbalera iz Novog Pazara zaražena korona virusom... (foto)

Imali smo 10.000 prijavljenih 2011. godine od čega je odabrano 4.000 po principu pola pola. Predstavnici opozicije su kazali Spajiću da nemaju povjerenje u postojeći sastav popisivača i da je neophodno da bude izmijenjen. Nema dovoljno vremena da se izaberu novi propisivači, instalira softver i da se omogući potpuni legalitet popisa“, kaže Zečević.

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more