IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI OPREZ, STIŽE SNIJEG: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.. Više padavine poslije podne i tokom noći, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijrda, 08. 11. 2023… 07: 39… VELIKI OPREZ, STIŽE SNIJEG: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, lokalo sa slabom kišom.

U jutarnjim satima i prijepodne kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 10 do 18°C

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća grmljavina. Više padavine poslije podne i tokom noći. Vjetar slab južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

srijeda, 08.11.2023. godine
Opšta slika relativno je povoljna. Usljed tmurnog i prohladnog vremena tokom prijepodneva, kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene poteškoće. Potom, sa prolaskom pogoršanja, ugodnije. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti, izraženije sa noćnim satima.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Zašto su krivolovci uhapšeni, a monah na slobodi? Čija je vjera, njegova i zemlja... (foto)

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak, u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa zapada će usloviti kišu i pljuskove. Glavnina padavina se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Povremeno su mogući jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

U subotu oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U višim podučjima i na planinama je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 6 do 14°C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more