IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽARKO Korać: VOJISLAV Šešelj je prostak koji komunicira bujicom uvreda i ima maničnu produkciju bezvrijednih tekstova… (foto, video)

VOJISLAV Šešelj je poznat po tome što je vrijeđao žene, odnosno poslanice u Srbiji, ističe Korać i dodaje da osuđeni ratni zločinac ima maničnu produkciju bezvrijednih tekstova…

BEOGRAD: Srbija, zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13. 11. 2023… 19: 09… ŽARKO Korać: VOJISLAV Šešelj je prostak koji komunicira bujicom uvreda i ima maničnu produkciju bezvrijednih tekstova… (foto, video)

Uvrede koje joj je uputio osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj samo pokazuju da je bivša poslanica Draginja Vuksanović Stanković nepogrješivo na pravoj strani, ocijenio je psiholog Žarko Korać, u emisiji “Aritmija”Gradske RTV, autorke Tamare Nikčević.

“Možda će zvučati cinično ali mislim da su Šešeljeve uvrede gospođi Vuksanović Stanković kompliment jer Šešelj vređa najprostačkije svakoga ko pokazuje trunku demokratskog kapaciteta, ljudskog integriteta ili prozapadne, prodemokratske orjentacije. Šešelj kad piše o nekom, to je nepogrešivo onaj ko je na drugoj političkoj strani i uvijek je skandalozno.

Dobro je što su ovde ljudi ustali da brane gospođu Vuksanović Stanković, to tako i treba, ali Šešelj je, uz svu njegovu pokvarenost, jedan takav prostakluk koji komunicira bujicom uvreda koje su van svake ljudske komunikacije”, ističe Korać.

Govoreći o predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, Korać naglašava da smatra da on nije politička ličnost.

“On je izabran u čuvenu apostolsku Krivokapićevu vladu, po spoljnim kriterijumima, kao ekspert, i postao je predsednik kao čovek koji se zapravo nikada nije bavio politikom. Politika je ipak ozbiljan posao, a Milatović nema sklonost za nju i potpuno je netalentovan.

Da bi sačuvao poziciju on sprovodi politiku ‘mir, mir, mir, niko nije kriv’, a tako nigde neće stići. Odaće, kao što već odaje utisak nemoćnog čoveka, a to je najopasnije u Crnoj Gori jer Crnogorci to ne vole”, istakao je Korać.

Čitaj još:   Velika izlaznost u Nikšiću: Do 11 sati glasalo 38 odsto birača... (foto i video)

Analizirajući vanredne parlamentarne izbore u Srbiji koje je raspisao predsjednik Aleksandar Vučić, Korać naglašava da je Vučić zbog niza iracionalnih postupaka na Kosovu morao na taj način da potraži izlaz iz ćorsokaka u kom se našao.

“Mislim da u svom političkom životu nikada nije bio u takvom ćorsokaku kao nakon oružanog sukoba u Banjskoj, kojim je potpuno izgubio inicijativu kad se radi o rešavanju kosovskog pitanja i okrenuo ceo Zapad protiv sebe. Ovim izborima želi da pokaže Zapadu da oni nemaju da računaju na nikog drugog osim njega”, smatra Korać.

Ističe da Vučić čeka da ponovo Tramp dođe na vlast.

“To bi bila katastrofa za svet i Evropu, ali on to čeka, i njegovi politički istomišljenici, jer bi onda imao veliku podršku na Zapadu i prestao bi pritisak na njega”, navodi Korać.

Osvrnuvši se na politički uticaj koji Srbija ima na Crnu Goru i novu Vladu, Korać naglašava da bi Vučiću i ljudima oko njega jedino odgovarala kolonijalna uprava.

“Neće oni prihvatiti nijedog polunezavisnog predsednka. Crna Gora kao društvo mora sazreti i biti otpornija na mešanje Beograda, naročito zbog medija. Moraćete imati svoje medije koji će biti nezavisni. Ovo je jedan jako težak tranzitni period za Crnu Goru”, smatra Korać.

Ističe da između Srbije i Crne Gore postoji velika razlika.

Čitaj još:   SARAJEVO: Pao diler, zaplijenjeno više od sedam kg droge...

“Srbija ima stravičan problem koji vi u Crnoj Gori nemate. Vi imate duboke probleme, izabrali ste premijera koji je izraziti ekonomski populista pa vam preti ogromno zaduživanje i imate problem predstojećeg popisa koji neće biti dobar, dok Srbija ima problem poražene države, koja ne želi da prihvati poraz i neprekidno oživljava politički program koji je katastrofalan”, zaključuje Korać.

Emisiju “Aritmija” možete partiti večeras od 21 sat, na Gradskoj RTV

BONUS VIDEO: Emisija “Aritmija” Žarko Korać 04.04.2022.

izvor Gradski portal-me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more