IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI Stravičnog sudara vozova: Oglasio se dežurni ljekar, većina putnika se žali na iste tegobe… (foto)

Nakon sudara putničkog i teretnog vozila između Ratkova i Lalića povređene su 52 osobe, saopšteno je za “Blic” iz odžačke Hitne pomoći….

OČACI: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 17. 11. 2023… 20: 39…NOVI DETALJI Stravičnog sudara vozova: Oglasio se dežurni ljekar, većina putnika se žali na iste tegobe… (foto)

ŠEST teže povređeno, 52 putnika se javilI u odžački Dom zdravlja: Oglasio se dežurni lekar nakon sudara vozova…

Kako je naveo dr Dejan Mićanović, kod povređenih u sudaru vozova su uglavnom konstatovana nagnječenja gornjih i donjih ekstremiteta, odnosno grudnog koša

Dežurni lekar Dejan Mićanović, načelnik službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Odžaci rekao za SOinfo.org portal da je šest teže povređenih osoba u sudaru putničkog i teretnog voza između Ratkova i Lalića, transportovani ka bolnicama u Novom Sadu, Somboru i Subotici.

Doktor Mićanović je izjavio da je hitna služba u Odžacima zbrinula pedesetak povređenih, koji su dalje u zavisnosti od stepena povreda usmeravani ka bolničkim centrima.

Čitaj još:   Anica BELJKAŠ je iz Pljevalja i njena ,,Ženska posla“ u ,,muškom svijetu“: Živi život koji je zamislila, radi u banci, igra košarku, na nagovor drugarice upisala je master studije... (foto)

Prema njegovim rečima, jedno lice je zbog teških povreda glave transportovano u urgentni centar KCV u Novom Sadu, dok su tri teže povređene osobe, van životne opasnosti, prebačene u OB Dr Radivoj Simonović u Somboru. Mašinovođa i kondukter upućeni su na dalje lečenje u subotičku Opštu bolnicu.

Kako je naveo dr Dejan Mićanović, kod povređenih u sudaru vozova su uglavnom konstatovana nagnječenja gornjih i donjih ekstremiteta, odnosno grudnog koša.

Odžačka hitna medicinska služba je na mesto nesreće uputila ekipe u tri vozila, kojima su se pridružila i dva saniteta Doma zdravlja, za dopremanje lakše povređenih. Pomoć su u transportu, rekao je doktor Mićalović, pružili pojedini meštani i rođaci putnika,

On se zahvalio somborskoj hitnoj službi koja je odžačkoj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganje stavila dva vozila hitne pomoći.

(Telegraf.rs)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more