IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOGOVOREN PETODNEVNI PREKID VATRE: Žestoke borbe u Gazi se nastavljaju- Hamasa i Izraela, oslobađaju djecu i taoce… (foto, video)

Kako javlja BBC, sve je više izvještaja koja tvrde da se zvaničnici Hamasa približavaju dogovoru s Izraelom. Pregovori dviju strana odvijaju se u Kataru, koji djeluje kao posrednik. Izraelska vojska objavila je da su još dva vojnika, u dobi od 20 i 26 godina, ubijena juče u borbama na sjeveru Gaze. Najmanje 383 vojnika Izraelskih obrambenih snaga (IDF) ubijeno je u Gazi u proteklih šest sedmica…

BERLIN: Svijet, Crna Hronika, vijesti ponedeljak, 22. 11. 2023… 09 39… DOGOVOREN PETODNEVNI PREKID VATRE: Žestoke borbe u Gazi se nastavljaju- Hamasa i Izraela, oslobađaju djecu i taoce… (foto, video)

Četrdeset šesti dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Bijela kuća saopštila je da SAD vjeruju da je dogovor o oslobađanju talaca, koje Hamas drži u Pojasu Gaze, sve bliži.

Kako javlja BBC, sve je više izvještaja koja tvrde da se zvaničnici Hamasa približavaju dogovoru s Izraelom. Pregovori dviju strana odvijaju se u Kataru, koji djeluje kao posrednik. Izraelska vojska objavila je da su još dva vojnika, u dobi od 20 i 26 godina, ubijena juče u borbama na sjeveru Gaze. Najmanje 383 vojnika Izraelskih obrambenih snaga (IDF) ubijeno je u Gazi u proteklih šest sedmica.

Čitaj još:   ZABORAVITE NA, ENGLESKI: JEDAN Drugi jezik će, postaje vodeći u EU...

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj ponovo je pozvao na “hitne humanitarne pauze” u sukobu, ističući važnosti okončanja patnje civila.

Porodice izraelskih taoca protestuju, dok ministri raspravljaju o mogućem dogovoru

Porodice taoca vrše pritisak na izraelske dužnosnike od napda 7. oktobra.

Mnoge su se okupile u Tel Avivu, dok traje sastanak ministara o mogućem dogovoru koji podrazumijeva i oslobađanje taoca.

BONUS VIDEO: Gaza Live: Real-time HD Camera Feeds from Gaza Strip | Palestine | Israel | Lebanon

izvor Agencije AA

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ČETIRI NOVA INCIDENTA U ŠKOLAMA U SRBIJI: DAN NAKON PUCNJAVE NA VRAČARU, počinila ih DJECA, na meti PROFESORI... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more