IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ, STIŽU MINUSI: Pao prvi ovosezonski snijeg u glavnom gradu BiH, ovo je vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto, video)

Prvi ovosezonski snijeg prekrio je Sarajevo, a susnježica će tokom dana preći u kišu…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, sriujeda, 22. 11. 2023… 09 39… OPREZ, STIŽU MINUSI: Pao prvi ovosezonski snijeg u glavnom gradu BiH, ovo je vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto, video)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je da će danas u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. U nizinama centralne i istočne Bosne susnježica ili snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.

srijeda, 22.11.2023. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Padavine i niske temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno slaba kiša u Bosni. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 stepeni.

Čitaj još:   OPERACIJA FBI u Beogradu: Pala Deksterova grupa, uhapšeno šest osoba... (foto)

U petak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša širom zemlje. U područjima iznad 1.000 metara očekuje se postepeni prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 15 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama snijeg. U nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od – 3 do 3, na jugu do 7, a dnevna od – 1 do 5, na jugu do 9 stepeni Celzijusovih.

Jaka kiša stvorila probleme vozačima u Sarajevu: Velike gužve na ulicama glavnog grada

izvor iBalka,net

Čitaj još:   HOROR Šleper naletio na automobil, poginuli otac i ćerka, majka u teškom stanju...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more