IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Bošković: Priča jedno, stvarnost drugo, da vidimo kako će se ponašati ministar DRAGAN Krapović… (foto)

Predrag Bošković, poručuje Draganu Krapoviću da su jedno riječi a drugo djela, a smatra da će se vojska izboriti sa svim problemima koje postoje…

PODGORICA- BUDVA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 05. 12. 2023… 15: 39… PREDRAG Bošković: Priča jedno, stvarnost drugo, da vidimo kako će se ponašati ministar DRAGAN Krapović… (foto)

Politički kriterijumi pri zapošljavanju u vojsci u prošlosti i nedostatak vojnika, samo su neki od problema na koje upozorava ministar odbrane Dragan Krapović.

Sagovornik portala Antena M, bivši ministar odbrane Predrag Bošković, poručuje Krapoviću da su jedno riječi a drugo djela, a smatra da će se vojska izboriti sa svim problemima koje postoje. 

Izjavu ministra Krapovića da je u vojci postojala praksa političkih kriterijuma pri odabiru kadra koji će se vojno školovati u inostranstvu, Bošković je ironično prokomentarisao, podsjećajući na kadar u Elektroprivredi i CEDIS-u koji je tu upravo zahvaljujući partiji kojoj pripada Krapović – Demokratama.

“Ministar Krapović je prije svega mislio na prethodne ministre, pošto su se promijenila tri ministra od kada sam ja izašao. Pričalo se svakako da su oni poznati i partija kojoj on pripada po tome da je stručnost ispred partijskih kriterijuma, ali smo svjedoci kako rade u Elektroprivredi i CEDIS- u. Priča je jedno, stvarnost je drugo i svakako da ćemo pratiti kako će se i on ponašati u Ministarstvu odbrane”, kaže Bošković. 

Čitaj još:   Poslanik u Skupštini Crne Gore Predrag Bošković: Zbog ličnog opstanka Vlada ugrozila živote građana... (foto)

Da postoji hroničan problem nedostatka broja vojnika kao što je rekao Krapović smatra i Bošković.

Rješenje se, kako kaže Bošković za posao koji je izazovan mora pronaći, kako bi privukao sve zainteresovane.   

“To je hronični nedostatak koji se mora studiozno rješavati prije svega značajnim povećanjem plata u Vojsci Crne Gore kako bi ta profesija, osim što je izazovna i vrlo zahtjevna, bila i sa te strane vrlo primamljiva kako bi što veći broj mladih ljudi bio zainteresovan da se prijavi na konkurse koje raspisuje Ministarstvo odbrane”, dodao je Bošković.

I pored svih problema Bošković je naglasio da se vojska može izboriti sa tim.

„Vojska Crne Gore može izaći kao čvrst hram bezbjednosti i stabilnosti kako u Crnoj Gori tako i zajedno sa našim partnerima u NATO-u“, kazao je Bošković. 

Čitaj još:   Američki vojnici izašli na granicu Kosova sa Srbijom: SITUACIJA SE ZAOŠTRAVA... (foto, video)

Izvor: Antena M

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more