IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković u Nikšiću: Izbori će potvrditi snagu i jedinstvo partije, postavljamo nove standarde na političkoj sceni… (foto)

V.d. predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković na sjednici Opštinskog odbora u Nikšiću kazao je da je ponosan što DPS nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore i što ćemo biti prva partija koja će predsjednika i potpredsjednike birati neposrednim putem glasanjem svih članova.

,,Ovo je još jedna potvrda da smo mi uvijek ispred naše političke konkurencije i da i iz vlasti i iz opozicije nastavljamo da uvodimo nove trendove demokratije i evropskih standarda”, kazao je Živković.

On je dodao kako je siguran da će predstojeći izbori potvrditi jedinstvo i snagu Demokratske partije socijalista te na adekvatan način pripremiti partiju za ono što su izazovi koji slijede ali i izvjesne političke promjene koje će se desiti u Crnoj Gori.

Govoreći o političkoj situaciji, Živković je istakao da je nefunkcionalnost parlamentarne većine očigledna i da je već pokazana na nizu primjera iako Vlada radi manje od 50 dana.

Živković je rekao kako trenutna većina nema kapacitet da vodi Crnu Goru prema EU i povećanju demokratskih kapaciteta. On je izrazio vjerovanje da će ta činjenica vrlo brzo svima biti jasna, kako u Crnoj Gori, tako i na adresama naših partnera iz EU i NATO i da čvrsto vjeruje kako će u skorom vremenskom periodu Crna Gora dobiti istinski evropsku parlamentarnu većinu, kako bi naša država u što skorije vrijeme postala punopravna članica Evropske unije.

Čitaj još:   MONTE CARLO Liga prvaka: Real protiv Rome, Galata i PORTO u istoj grupi...

Do tada, istakao je Živković, Demokratska partija socijalista i iz opozicije daće puni doprinos evropskom putu Crne Gore kroz postizanje konsenzusa oko svih značajnih pitanja za društvo – kakvo je bilo i nedavno pitanje popisa, potvrđujući time još jednom princip da su našoj partiji uvijek državni interesi bili važniji od partijskih.

izvor: aktuelno.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   DPS: Aleksandar VUČIĆ, se odgovorom na pitanje koje je sam sebi namjestio, ponovo se miješa u popis u Crnoj Gori... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more