IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIROSLAV Pejović, direktor Monstata: Olovka „piši- briši“ ponovo upotrebljavana u četiri opštine… (foto)

Nepravilnosti registrovane u sprovođenju popisa u Danilovgradu, Podgorici, Tuzima i Budvi…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 12. 2023… 10: 09… MIROSLAV Pejović, direktor Monstata: Olovka „piši- briši“ ponovo upotrebljavana u četiri opštine… (foto)

Kako je kazao direktor Monstata Miroslav Pejović, u 21 opštini nije bilo nepravilnosti u sprovođenju popisa, dok su nepravilnosti registrovane u četiri opštine – Danilovgradu, Podgorici, Tuzima i Budvi.

„Sve nepravilnosti vezane su za korišćenje ‘piši-briši’ olovaka“, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima, u novim slučajevima upotrebe ove olovke nije bilo loše namjere, ali, kako dodaje, nadležni organi neka reaguju kako misle da treba.

Kad je u pitanju isplata popisivača, Pejović je kazao da su netačne špekulacije da će popisivači biti isplaćeni u februaru, ali da će isplata svakako biti tek naredne godine.

Čitaj još:   Šehović: Udružimo se i ODBRANIMO građansku CRNU GORU pred naletom ŠOVINIZMA...

„Plaćanje popisivača se realizuje tek nakon završetka terenskog rada. Popisne komisije moraju dostaviti obračun Monstatu, kako bismo isplatili popisivače. Otežavajuća okolnost je i što se popis produžio, jer se zna kad je kraj budžetske godine. U svakom slučaju, isplate popisivačima će biti u narednoj godini, odmah po otvaranju budžeta“, naglasio je Pejović.

Manjak popisivača je, kako je naveo, u opštinama Budva, Kotor, Tivat i Cetinje.

izvor portal aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more