IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKE PRILIKE- IZNENAĐENJE U JANUARU: Danas sunčano do 16 C, slabe padavine u narednih 15 dana… (foto)

Prostrana anticiklona i zračna masa sa juga uslovit će sunčano i stabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Bez značajnijih padavina sve do kraja ovog mjeseca.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. 12. 2023… 10: 09… VREMENSKE PRILIKE- IZNENAĐENJE U JANUARU: Danas sunčano do 16 C, slabe padavine u narednih 15 dana… (foto)

Danas se očekuje sunčano vrijeme, s najvišom dnevnom temperaturom od 7 do 13 stepeni Celzijusovih, na jugu do 16.

U Sarajevu u jutarnjim satima magla i niska oblačnost, a tokom dana sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u srijedu ujutro pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Natprosječno visoke temperature zraka i vjetar južnog pravca uz česte i dugotrajne magle u kotlinskim predjelima Bosne glavna su odlika izgleda vremena narednih 15 dana.

Do kraja decembra vrijednosti temperatura zraka bit će iznad prosječnih za ovaj period, jutra i dalje prohladna sa temperaturama zraka od -5 do 0 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od -1 do 4 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 10 °C, a u Hercegovini do 15°C.

Danas u jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Tokom noći u nižim područjima centralne i istočne Bosne je moguća slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Čitaj još:   ‘Putovanje iz pakla’: Kruzeru sve luke zabranile povratak s novogodišnjeg krstarenja, 800 ljudi zarobljeno, otkriveni misteriozni... (foto, video)

srijeda 20.12.2023. godine
Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti ugodnije. Sa više sunca i uz blago zatopljenje, hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje. Tokom jutra i večeri, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. U unutrašnjosti zemlje manji problemi su mogući zbog nešto dužeg zadržavanja magle u prijepodnevnim satima.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme, uz prolazno razvedravanje poslijepodne. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša u nižim i snijeg u višim područjima Bosne. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od – 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, u južnim i sjevernim područjima zemlje do 14 stepeni C…

Čitaj još:   ČEDA Jovanović: Poslije 20 godina otkazao obezbjeđenje prijete mi SVAKOG dana! (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more