IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDU JANUARSKA IZNENAĐENJA: Kiša, snijeg, vrijeme za vikend i početkom iduće sedmice i 15 dana po prognozama je… (foto)

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama se očekuje slab snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 22. 12. 2023… 09: 09… IDU JANUARSKA IZNENAĐENJA: Kiša, snijeg, vrijeme za vikend i početkom iduće sedmice i 15 dana po prognozama je… (foto)

Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko dva, a najviša dnevna temperatura oko šest stepeni.

Biometeorološke prilike relativno su nepovoljne. Izraženija naoblaka i povremene slabije padavine, kod većine populacije uzrokovat će lošije raspoloženje. Mada će temperature zraka blago porasti, osjet hladnoće bi se mogao pojačati tokom jutra i večeri, usljed većeg sadržaja vlage, stoga je poželjno biti oprezniji i primjereno se odjenuti.

Također su još uvijek moguće epizode onečišćenog zraka u urbanim centrima, čemu treba posvetiti pažnju i prilagoditi aktivnosti na otvorenom.

Petak 22.12.2023. godine
Biometeorološke prilike relativno su nepovoljne. Izraženija naoblaka i povremene slabije padavine, kod većine populacije uzrokovaće lošije raspoloženje. Mada će temperature zraka blago porasti, osjet hladnoće bi se mogao pojačati tokom jutra i večeri, usljed većeg sadržaja vlage, stoga je poželjno biti oprezniji i primjereno se odjenuti. Također su još uvijek moguće epizode onečišćenog zraka u urbanim centrima, čemu treba posvetiti pažnju i prilagoditi aktivnosti na otvorenom.

Čitaj još:   BOŠNJACI i TURCI najčistija NACIJA u Evropi...

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječene tokove magla ili niska oblačnost, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od nula do osam, na jugu do 10, a najviša dnevna od osam do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni Celzijusa.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do šest, na jugu do osam, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. U južnim i jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab, južni i jugozapadni. Dok je Jutarnja temperatura zraka od tri do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Zašto su krivolovci uhapšeni, a monah na slobodi? Čija je vjera, njegova i zemlja... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more