IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija objavila snimke dramatične potraga za masovnim ubicom u Pragu… (foto, video)

Na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu napadač je jučer poslijepodne ubio 14 ljudi, a ranio još 25. Po broju žrtava, to je najtragičniji slučaj masovne pucnjave u historiji Češke.

PRAG: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 23. 12. 2023… 07: 09…. Policija objavila snimke dramatične potraga za masovnim ubicom u Pragu… (foto, video)

Policija iz Praga je objavila videosnimke jučerašnjih dramatičnih događaja i akcije potrage za masovnim ubicom.

Najnoviji balistički nalazi ukazuju na to da je napadač David Kozak povezan s ubistvom muškarca i bebe u šumi u blizini Praga.

Glasnogovornik policije Jan Danek potvrdio je za iDNES.cz da oružje kojim su ubijeni muškarac i beba u šumi Klanovice odgovara onome u posjedu napadača iz Praga. Danek dodaje kako je masovni ubica koji je pucao po studentima u Pragu “vrlo vjerovatno” ubio i dvoje ljudi u šumi.

Čitaj još:   SAGOVORNICI DANASA: Izjave Vučića da hoće da se ubije i da će sebi oduzeti život... (foto, video)

– Istraga još traje. Ništa još nije gotovo. Trebamo još pričekati konačne zaključke – rekao je glasnogovornik policije.

Prema navodima čeških medija, u šumi su ubijeni 32-godišnji muškarac i njegova dvomjesečna kći.

Šef praškog Odjela za ubistva Aleš Strach smatra da ubica nije imao jedan konkretan razlog za ubistva, već da se radi o kombinaciji više motiva.

O ubistvima u šumi šef policije Martin Vondrašek je kazao kako je, prema dostupnim informacijama, napadač žrtve izabrao nasumično.

Napadač je identificiran kao David Kozak. Prvo je ubio svog oca u selu Hostoun, 20 kilometara zapadno od Prag

Policija kaže da je jučer popodne trebao prisustvovati predavanju u zgradi u Celetnoj ulici, nekoliko minuta hoda od fakulteta i nedaleko od starogradskog trga u Pragu. Policajci su otišli tamo tražeći ga prije pucnjave. Ono što se ne zna je šta ga je umjesto toga odvelo u glavnu zgradu Filozofskog fakulteta, gdje se uputio noseći oružje.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Čestitke u povodu Ramazanskog bajrama Nihat Biševca, Hanadi Hajdinović... (foto)

Vondrašek navodi da je otišao u Prag kako bi sebi oduzeo život te da je bio “inspirisan užasnim događajem, sličnim događajem, u inostranstvu”.

Taj događaj je pucnjava koja se dogodila 7. decembra u Brjansku, u južnoj Rusiji, kada je 14-godišnja djevojčica ponijela sačmaricu u svoju školu i ubila kolegu iz razreda prije nego što je pušku okrenula prema sebi i oduzela si život.

IZVOR Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more