IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: MILENKA Perovića, pamti ću kao bespoštednog borca za obnovu nezavisnosti i za bolju CRNU GORU, iskrenog patriotu i prijatelja… (foto, video)

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća  povodom smrti profesora Milenka Perovića…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26. 12. 2023… 19: 00… MILO Đukanović: MILENKA Perovića, pamti ću kao bespoštednog borca za obnovu nezavisnosti i za bolju CRNU GORU, iskrenog patriotu i prijatelja… (foto, video)

“Poštovana porodice Perović, sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg supruga i oca profesora Milenka Perovića, predsjednika crnogorskog PEN centra i UO Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, redovnog člana Dukljanske akademije nauka i umjetnosti.

Kao uvaženi univerzitetski profesor Perović je dao veliki doprinos utemeljenju i razvoju filozofske nauke na najznačajnijim visokoobrazovnim ustanovama u regionu”, naveo je bivši predsjednik u telegramu.

Njegova filozofska djela, prema riječima Đukanovića, temelje se na najvećim vrijednostima evropske misli.

“Iako je svoj životni i profesionalni vijek gradio u rodnoj Vojvodini, cijelim bićem ostao je vezan za svoje crnogorske korijene, zasluženo noseći epitet jednog od najistaknutijih i najangažovanijih intelektualaca Crne Gore. Njegova brojna publicistička djela, i posvećeni angažman u crnogorskim institucijama od neprocjenjive su vrijednosti za istorijsku, jezičku, identitetsku i kulturnu riznicu Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: UMJESTO VIRUSA MRŽNJE, NASILJA I STRAHA, BIRAMO SAOSJEĆAJNOST, SIGURNOST...

BONUS VIDEO: Milenko A. Perović – Otvaranje CFD IV

Nemjerljiv je, smatra on, Perovićev doprinos očuvanju crnogorskog identiteta u Srbiji, kao i afirmaciji montenegristike i međunarodnom priznanju i uvažavanju crnogorskog jezika.

“Profesora Perovića pamtiću kao bespoštednog borca za obnovu nezavisnosti i za bolju Crnu Goru, iskrenog patriotu i dugogodišnjeg prijatelja. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, poručui je Đukanović.

BONUS VIDEO: DRUGAČIJA RADIO VEZA GOST MILENKO PEROVIĆ 16032022

izvor Aktuelno.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more