IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sindikat prosvjete CG: Gospodine MILOJKO Spajiću, branićemo Granski kolektivni ugovor svim raspoloživim sredstvima- “Kakav je ovo odnos Vlade prema prosvjetnim radnicima?”… (foto)

Juče se desio vrhunac licemjerja od strane aktuelne Vlade, premijera Milojka Spajića i ministra finansija, Novice Vukovića, kazali su iz Sindikata prosvjete Crne gore.

„Naime,na naše zahtjeve svih ovih dana da prosvjetni radnici moraju dobiti uvećanje zarada od 10% shodno potpisanom Granskom kolektivnom ugovoru, iz Vlade su uporno poručivali da će uvećanje dobiti ili svi iz javnog sektora, ili niko. Juče se Uredbom Vlade omogućava uvećanje zarada za zaposlene u MUP-u od 10% za narednu godinu. Dakle, ipak su neki izuzeti.

Čestitamo radnicima MUP-a na uvećanju zarada i apsolutno smo saglasni da treba da dobiju zasluženo uvećanje“, kazali su u saopštenju koje potpisuje predsjednik sindikata Radomir Božović.

Kakav je ovo odnos Vlade prema prosvjetnim radnicima, upitali su oni.

„Govore nam da smo prevareni od strane prethodne Vlade. Pa, gospodine Spajiću, ako je neko prevario prosvjetne radnike, koji su smatrali da naši tadašnji socijalni partneri nijesu prevaranti, gdje ste Vi da stopirate tu pogubnu pojavu i kažete: stop prevarama! Da ispoštujete prosvjetne radnike i pošaljete poruku da Crna Gora ne smije i neće da vara prosvjetne radnike.

Ovako, iz prevare u prevaru. Istini za volju, pokazalo se tačnim da je bivši ministar finansija, gospodin Damjanović, bio neiskren kada je pregovarao s nama i da naše uvećanje nije predvidio fiskalnim smjernicama za 2024. godinu, iako je dobro znao za tu obavezu. Radnike MUP-a je imao u vidu“, saopštili su oni.

Čitaj još:   SVJETSKI DAN HIDŽABA- Nosite kraljice ponosno svoje krune i blistajte, jer vi ste odabrane!

Kazali su da pozdravljaju i obraćanje ministra unutrašnjih poslova, koji šalje čestitke svojim radnicima i kaže da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo sve aktivnosti da se u skladu sa njihovim Kolektivnim ugovorom uvećaju zarade radnicima MUP-a za 10%, počevši od 1. 1. 2024. godine. 

„A šta je naše Ministarstvo uradilo da se implementiraju odredbe našeg GKU-a? Da li je naša ministarka preduzela sve da zaštiti prosvjetne radnike i popravi im materijalni položaj?Osim floskula da smo prevareni, te da treba da čekamo Evropu sad 2 i uvećanje za sve, nijesam vidio druge aktivnosti. Ministarko, prosvjetni radnici su uvjerenja danam se plata od januara 2024. umanjuje za 10%.

Još nam premijer poručuje da će nas klasirati prema učinku, dodatno opterećivati i degradirati. Divota!

Gospodine Spajiću, naš Granski kolektivni ugovor je potpuno jasan i ne ostavlja prostora za prevaru. Branićemo ga svim raspoloživim sredstvima. Obmanama i prevarama moramo stati na kraj zbog budućnosti naše djece i države Crne Gore“, zaključuju u saopštenju.

izvor: analitika.me

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: Ulazak ZBCG u vlast– vraćanje u devedesete trčećim korakom... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more