IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLAZE NAM HEROJI! Preselio na BOLJI DUNJALUK Zlatni ljiljan Alagić IBRAHIM- Baha, junak iz Bihaća… (foto)

Naš Zlatni ljiljan Alagić Ibrahim- Baha i heroj Bihaća preselio je na Ahitrt u 66. godini života…

BIHAĆ: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 01. 01. 2024… 17: 40… ODLAZE NAM HEROJI! Preselio na BOLJI DUNJALUK Zlatni ljiljan Alagić IBRAHIM- Baha, junak iz Bihaća… (foto)

IBRAHIM- Baha Alagić, heroj grada Bihaća kojeg su voljeli i poštovali kako borci tako i građani. Ipak utjecaj rata i  ranjavanja su stigla na naplatu.

Ova informacija prvo je objavljena na Facebook stranici Petog korpusa gdje je navedeno da je Ibrahim bio pripadnik 501. slavne brdske brigade, heroj grada kojeg su voljeli i poštovali kako borci tako i građani. Ipak utjecaj rata i  ranjavanja su stigla na naplatu.

  • Nek mu je rahmet i hvala – objavljeno je.

Alagić je bio dobitnik ratnog priznanja Zlatni ljiljan, a tokom agresije na našu domovinu ranjavan je šest puta.

Čitaj još:   ERDOGAN, IZ LONDONA PORUČIO: ISLAM JE RELIGIJA MIRA i "Nikad nećete moći unijeti terorizam u našu religiju..." (foto)

Odlaze nam heroji.

Napustio nas je heroj Bihaća, Zlatni ljiljan Alagić Ibrahim – Baha. Ibrahim je bio pripadnik 501. Slavne brigade heroj Grada kojeg su voljeli i poštovali kako borci tako i građani. Ipak utjecaj rata ranjavanja su stigla na naplatu.

Nek mu je rahmet i hvala.

Dženaza i ukop Alagića bit će obavljen u srijedu, 3. januara, na gradskim mezarlucima “Humci” u 14:00 sati. Posljednji ispraćaj kreće ispred kuće žalosti (Bakšaiš) u 13: 30.

(E.F.)

izvor Hayat.ba