IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA LI CRNA GORA, VRAĆA OBAVEZAN VOJNI ROK? Ministar odbrane DRAGAN Krapović, izdao novo saopštenje… (foto, video)

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović, izjavio je da u ovom trenutku nije opredeljen za uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, iako bi, kako kaže, prednosti bile bolja popunjenost i moguće dugoročni benefiti za sistem odbrane…

PODGOORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03. 01. 2024… 17: 40… DA LI CRNA GORA, VRAĆA OBAVEZAN VOJNI ROK? Ministar odbrane DRAGAN Krapović, izdao novo saopštenje… (foto, video)

DRAGAN Krapović je u intervjuu podgoričkim Vijestima rekao da bi, s druge strane, taj model sigurno pratilo “mnogo veće naprezanje postojećeg ljudstva”, kao i dodatna finansijska izdvajanja.

U ovom trenutku nisam opredjeljenja za uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, iako bi prednosti bile bolja popunjenost i moguće dugoročni benefiti za sistem odbrane, je kazao ministar odbrane Dragan Krapović.

On je naglasio da bi, s druge strane, taj model sigurno pratilo “mnogo veće naprezanje postojećeg ljudstva”, kao i dodatna finansijska izdvajanja.

“Odnosno potrebe većih ulaganja u adekvatnu infrastrukturu koja je sada nedostatna kad se radi o kapacitetima za obuku, smještaj i ishranu, a koja bez sumnje prati i angažman tolikog broja mladih ljudi”, rekao je Krapović Vijestima.

Čitaj još:   TEŠKA, Autobuska nesreća, smrtno stradalo osam putnika...

“S druge strane, navedeno izdvajanje omogućava modernizaciju, razvoj i napredak, a samim tim i jačanje kapaciteta i sposobnosti Vojske Crne Gore za ispunjavanje definisanih zadataka”, rekao je Krapović.

Na pitanje da li su tačne glasine da su zaposleni u Ministarstvu i VCG podeljeni na ‘’komite’’ i ‘’litijaše” i, ako je tačno da takvih ili sličnih podela ima, kako će se izaći na kraj s njima, Krapović je odgovorio potvrdno.

“Nažalost, svedočimo činjenici da podele koje opterećuju naše društvo duži vremenski period pogađaju sve njegove pore, uključujući i sistem odbrane. Neophodno je da zajedničkim snagama svi doprinesemo da ove i slične podele potpuno iskorenimo…”, naveo je, između ostalog, Krapović.

BONUS VIDEO: Ministar odbrane CRNE GORE Dragan Krapović u emisiji “Budimo Budni'” na TVCG, 20.12.2023

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more