IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOK SU GRAĐANI ZVALI POLICIJU: OGLASIO SE I MUP KS- Šta se predhodne noći dogodilo u Sarajevu? (foto, video)

Aktivirana eksplozivna naprava, počinilac i motiv nepoznati policiji…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 06. 01. 2024… 10: 40… DOK SU GRAĐANI ZVALI POLICIJU: OGLASIO SE I MUP KS- Šta se predhodne noći dogodilo u Sarajevu? (foto, video)

Sinoć je u sarajevskom naselju Soukbunar prijavljena jaka eksplozija.

Sinoć je na području Soukbunara u Sarajevu aktivirana nepoznata eksplozivna naprava, a počiniocu MUP KS nema nikakvih informacija.

Policijska uprava (PU) Centar dobila je prijavu sinoć u 22:15 sati u kojoj je rečeno da se čula eksplozija u ulici Jusufa Tanovića na području općine Centar.

“Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Centar, koji su potvrdili navode prijave te locirali mjesto gdje je došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, gdje tom prilikom nije bilo prijavljenje materijalne štete i povrijeđenih lica”, navode iz MUP- a KS…

Čitaj još:   VELIKI DEBAKL RATNOG ZLOČINCA PRED TV KAMERAMA: Šešelj ponižen- "Izgubili ste sve ratove, redom od Hrvata, Bošnjaka i Albanaca..." (foto, video)

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je konstatovao da se radi o krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti.

Sinoć je policija žutim trakama ogradila dio ulice, a blizu ograđenog dijela su posmatrali uviđaj i uplašeni mještani ove ulice.

Za sada nisu poznate detaljnije informacije o ovom slučaju.

izvor klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more