IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO UPRAVLJA DRŽAVOM: MILOJKO Spajić u Davosu, ANDRIJA Mandić vijori srpsku zastavu, a ministar sporta ponižava učinak rukometaša Crne Gore… (foto, video)

Nakon jučerašnjeg pisanja portala Standard o sramnom ćutanju i nečestitanju rukometašima Crne Gore nakon pobjede u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva, resorni ministar Dragoslav, od milošte Dado, Ščekić ipak je odlučio da reaguje, no ono što je juče saopštio za njega bi bolje bilo da se nije oglašavao.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18, 01. 2024… 09: 22… KO UPRAVLJA DRŽAVOM: MILOJKO Spajić u Davosu, ANDRIJA Mandić vijori srpsku zastavu, a ministar sporta ponižava učinak rukometaša Crne Gore… (foto, video)

Gostujući u jednoj TV emisiji Ščekić je otišao i korak dalje, pa je nezaobilazno komentarisao i isticanje narodne zastve Republike Srbije u kabinetu predsjednika Skupštine Andrije Mandića, pa se sa razlogom može postaviti pitanje ko upravlja ovom državom i da li dok je premijer Milojko Spajić u Davosu, njegovi ministri rade šta hoće i koja je uopšte državna politika Crne Gore?

Premijer Milojko Spajić ovih dana boravi u Davosu na Svjetskom ekonomskm forumu, pa su izgleda po onoj staroj dok mačke nema miševi kolo vode, njegovi ministri i potpredsjednik Vlade odlučili da preuzmu stvari u svoje ruke i da iznesu svoje stavove, koji su dok se Vlada zvanično ne oglasi, zvanični stavovi Vlade Crne Gore.

Tragično je da ministar sporta i potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić učinak sportista svoje države, koji uzgred budi rečeno nije zanemarljiv iz više razloga, nazove nedostojnim čestitke.

Vjerovatno “atleta” Šćekić bolje poznaje kakva su odricanja i kakvi napori dovoljni da on čestita, pa bi smo tako u bliskoj budućnosti mogli da očekujemo da sportisti čestitaju resornom ministru što su se oni borili na nekom takmičenju, jer je njegova ”borba” iz udobne kožne fotelje mnogo teža od njihove.

Izjava u kojoj je ministar juče rekao da ne smije da se bavi nekim stvarima koje nijesu sport, još je nevjerovatnija, jer teško da se može razumjeti zašto čestitka sportistima svoje zemlje nije sport već nešto drugo.

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: JAKOV Milatović, će pokušati da sruši ili destabilizuje Vladu CRNE GORE... (foto)

“Sport ne treba da gledamo kroz prizmu politike i ja u ovom momentu nijesam htio da se bavim politikom, treba nam zdrava podrška i navijanje za reprezentaciju svih građana. Mi kao Ministarstvo čestitamo rezultat. Da je ova utakmica bila plasman za veći rang, mi bi uputili čestitku zvanično, a ovako hvala im na dobroj igri”, ”briljirao” je opet ministar.

Zdrava podrška i reprezentacija svih građana je formulacija koja će ostati u analima nazovimo ministrove čestitke, kao da među rukometašima ima senegalaca, kamerunaca, japanaca, a ne crnogoraca.

No, jasno je da Dragoslava Šćekića najviše boli to što rukometaši igraju pod zvaničnom crnogorskom zastavom, a ne pod trobojkom koja mu je mnogo srcu draža i još kad bi to bila full sprska trobojka sa srpskim grbom onda čestitka nikad ne bi izostala.

A u jučerašnjem gostovanju u jednoj TV emisiji Dado Šćekić nije zaboravio ni famoznu trobojku, koju je tokom susreta sa Joanikijem istakao predsjednik Parlamenta Andrija Mandić.

A je li dao Bog da mitropolit bude gost Skupštini, i ne samo on, već i predstavnik bilo koje zajednice. To su ljudi od velikog uticaja u našoj državi. Svakako oni imaju i značajnog uticaja, pa prema tome jako je bitno, bez obzira što i Skupština i crkva imaju svoju nezavisnost, da postoji jedna normalna komunikacija, koja je potrebna”, rekao je Šćekić.

Dodaje da je “trobojki bilo i biće“, i naglašava da Crna Gora “više ne smije da bude privatna država”.

I tu je ministar sporta, a ne vjera, ”briljirao” jer nije bog dao da Joanikije bude gost u Skupštini već predsjednik tog doma, a narodna zastava Republike Srbije koju je istakao Mandić nema nikakve veze sa crkvom, a još manje sa Skupštinom Crne Gore.

Čitaj još:   “Turska- Erdogan!”: Kolona sa turskim zastavama dočakana uz ovacije u Sandžaku... (foto)

A kakve veze trobojka ima sa privatnom državom to vjerovatno samo zna ministar sporta i možda nekad povuče neku logičnu liniju između toga, pa običnom građaninu Crne Gore postane jasno.

Do tad ostaće pitanje ko upravlja ovom državom i koja je zvanična politika države Crne Gore. Da li je isticanje narodne zastave Republike Srbije u Skupštini Crne Gore nova crnogorska realnost i da li će ministar odbrane Dragan Krapović samoinicijativno da narušava odnose sa susjednom državom, dok ministar sporta sramno ponižava sportiste države u kojoj je ministar.?

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more