IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U Kabinetu ANDRIJU Mandića sve po starom: Novi sastanak– stara trobojka, šta to bješe poštovanje države? (foto)

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić sastao se juče sa Nebojšom Rodićem, novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori. Novi sagovornik, stari ambijent i nezaobilazna narodna zastava Republike Srbije, koju je, eto čisto da ne zaboravi, postavio uz crnogorsku državnu zastavu.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić juče je pokazao da nema namjeru da mijenja navike koje je formirao od ulaska u kabinet predsjednika Parlamenta, pa je tako za prigodnog gosta opet istakao narodnu zastavu Republike Srbije.

Iako je po protokolu na stolu ispred sagovornika trebalo da stoje crnogorska i srpska zastava, državna, a ne ova narodna, Mandić ne odustaje od oprobanog, za njega očigledno dobitnog recepta sa narodnom zastavom Srbije zakačenoj na barjaku pored njegove fotelje.

No, kad je već mogao da šeficu misije EU u Crnoj Gori Oanu Kristinu Popu da dočeka sa srpskom trobojkom zašto ne bi i ambasadora Republike Srbije.

Novi ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić ipak je bio direktor Bezbjednosno informativne agencije 2012. godine, Mandića je drugi direktor iste agencije Aleksandar Vulin odlikovao u januaru 2020. godine, spomen-medaljom za doprinos sistemu odbrane Srbije i poklonio mu sablju.

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Četnički vojvoda ANDRIJA Mandić– sadašnjost i budućnost ove Crne Gore... (foto)

Sad je bio red da Mandić vrati dug i ukaže ito poštovanje koje je njemu ukazao Rodićev nasljednik osam godina kasnije na mjestu direktora BIA Aleksandar Vulin.

Sablju nije poklonio, jer je ambasador Rodić tek na početku svog mandata, ali je zastava poslužila svrsi i poruci.

Ko je Nebojša Rodić?

Ambasador Rodić karijerni diplomata, ali njegova biografija pokazuje da je prije prvog diplomatskog iskustva imao drugačije angažmane u državnoj upravi. Bio je zamjenik Republičke izborne komisije, a nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke značajno je napredovao u karijeri: bio je zamjenik sekretara Narodne skupštine Srbije i šef kabineta predsjednika parlamenta.

Kao istaknuti član partije obavljao je dužnost generalnog sekretara predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, a upravo sa te pozicije je 2002. godine imenovan za direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA). Srpski predsjednik Nikolić ga je tada opisao kao „pravnika stare škole, koji je posvećen državi, a ne špijuniranju, praćenju i pravljenju tajnih dosjea“.

Već u prvim mjesecima na čelu BIA suočio se sa ,,tajnim dosjeom“: aferom prisluškivanja telefona Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. Listinge telefona tadašnjeg predsjednika države i potpredsjednika Vlade navodno je tražila Uprava kriminalističke policije MUP-a, što je BIA otkrila i spriječila.

Čitaj još:   RAJO Mandić: MILOJKO Spajić nema ni teoretske šanse da formira vladu, razgovore vratiti na početak... (foto)

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more