IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL NAD SKANDALIMA: Na, Društvenim mrežama dijele se fotografije- “Tito i Draža u udžbeniku za 8. osnovne u SRBIJI”… (foto)

Na slici se vidi Tito i Draža, koji sjede za istom stolom, čak i kako su primjetili komentatori, dijeluje pomalo i kao da se drže za ruke i smišljaju zajedničke akcije…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 09, 01. 2024… 00 22… SKANDAL NAD SKANDALIMA: Na, Društvenim mrežama dijele se fotografije- “Tito i Draža u udžbeniku za 8. osnovne u SRBIJI”… (foto)

Istorijski revizionizam je kod nas već odavno uzeo maha, a udžbenici u kojima se nalaze i Tito i Draža postaju najnormalnija stvar.

Društvenim mrežama deli se fotografija još jednog udžbenika za istoriju za 8. razred u kojoj se uči podjednako o uspesima i partizanske i četničke vojske. Međutim u ilustracijama se otišlo korak dalje.

Na slici vidimo Tita i Dražu koji sede za istom stolom, čak i kako su primetili komentatori, deluje pomalo i kao da se drže za ruke i smišljaju zajedničke akcije.

Čitaj još:   TOTALNI OBRAT, GRENELL RAZOTKRIO VUČIĆEVU LAŽ...

Tito i Draža u udžbeniku za 8. osnovne:

U lekciji Jugoslavija i srpski narod u Drugom svetskom ratu 1941 -1945 našla se sporna ilustracija koja je privukla pažnju mnogih i to ne iz pozitivnih razloga. Prvenstveno što pristalice i jednih i drugih ne bi voleli da ovakva zajednička slika njihovih predvodnika postoji na ovaj način.

„Sa tim sto je Draza prikazan kao „šef“ a Tito kao neki jadan i nebitan lik“; „Titova ruka ispod stola, kao da štipa Dražu i govori, saberi se slikaju nas za udžebenike 21. veka“; „Tito i Draža pevaju Svi smo tu kao nekada“; „Fali samo Sveti Sava“; „Ko nas bre zavadi“ samo su neki od duhovitih komentara na ovu zaista specifičnu ilustraciju.
Pored komentara roditelji dodaju i da mnogi nastavnici ne predaju lekcije iz 8. razreda po udžbeniku, jer kako kažu u njima se krije i previše neistina. Došlo je neko vreme kad baš ne bi voleli da opet idemo u školu.

izvor CityMagazine

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more