IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Blažo SREDANOVIĆ- Dalaj Lama koji sjedi na dvije stolice… (foto)

Spajić je najbolji ekonomista među političarima i najbolji političar među ekonomistima, ali se bojati da ova dvojica nijesu već u zavadi. Ne bi se reklo da je svjestan da oni koji danas lažu za njegov račun, neće sjutra lagati za račun drugoga

Nedavno smo čuli izjavu Aleksandra Vučića: Mi smo za kompromis, ali ne damo naše! To može jedino da znači da bi on pravio kompromis samo sa onim što nije njegovo. Pa on to uporno i udarnički nameće već više od deset godina svim susjedima Srbije, samo Evropa to neće da vidi.

U tu svrhu ugurao je Mandića na čelo crnogorskog parlamenta da pod lažnom firmom ljubitelja evropskih načela, pretenduje da ne može dočekati dok Crna Gora ne postane članica EU. Istovremeno ne ustručava se da prikriveno, a ponekad i ne baš tako tajno, izvlači jednu po jednu ciglu iz ove naše krhke građevine, koja je s mukom sagrađena.

Premijer Spajić je najbolji ekonomista među političarima i najbolji političar među ekonomistima, ali se bojati da ova dvojica nijesu već u zavadi. Ne bi se reklo da je svjestan da oni koji danas lažu za njegov račun, neće sjutra lagati za račun drugoga. Pa ni komplimenti koje mu je dala Evropa na to što je “prohodao” poslije tri mjeseca ne bi trebali mnogo da mu znače.

Čitaj još:   Miodrag BAJKOVIĆ: Grobolupežina Dritan i Veleizdajnik Abazović pred sudom...

U isto vrijeme naš “show man” Jakov samo je u pauzama predsjednik države ili republike, nije baš siguran. Ostalo vrijeme cijepa drva i zabada klin baš u sve što Spajić rabota. Mandićeva uloga dvojnika dođe mu kao poručena za tu svrhu.

Ako Spajić ne razmakne one dvije stolice na kojima se razbaškario naš klonirani Dalaj Lama, može mu se desiti da ona jedna njegova stolica na kojoj sjedi bude izvučena, a da i neće znati od koga.

Ostaće mu još jedino da “dostojanstveno” povija kičmu pred Joanikijem, koji je bio i ostao glavni akter svih spletki i prljavih rabota u Crnoj Gori, za račun Vučića.

autor: Blažo SREDANOVIĆ

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more