IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

URA: “Tuča” u PES- u zbog fotelja u EPCG, dokaz da su njima meritokratija i rezultati kompanije na posljednjem mjestu… (foto)

Pokret Evropa sad, a zatim i čitava parlamentarna većina, je po svaku cijenu odmah nakon preuzimanja vlasti željela da smijeni Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) koji je postigao najbolje rezultate od kada postoji ova kompanija.

Kada im to nije pošlo za rukom, po tadašnjim zakonskim procedurama, navrat-nanos su usvojili anti-ustavne izmjene Zakona o privrednim društvima, kako bi što hitnije zakazali vanrednu Skupštinu akcionara, sa samo dvije tačke dnevnog reda, smjena aktuelnih članova Odbora direktora i izbor novih, protivno Statutu EPCG, saopšteno je iz GP URA.

Kako su naveli, zadatak da sve to sprovede u djelo je povjeren ministru energetike i rudarstva Saši Mujoviću koji je obećao meritokratiju, a sprovodi politički revanšizam i koji je obećao javne konkurse, a dobili smo fiktivne, na kojima se biraju drugovi i kadrovi bivšeg režima.

“Vanredna Skupština akcionara EPCG trebala je da se održi danas u 12 časova, međutim, umjesto nje danas su na vidjelo još jednom isplivale stvarne namjere aktuelne parlamentarne većine predvođene Spajićem i Mandićem.

Čitaj još:   RASKRINKAVANJE: Slijede nemirne noći za DRITANOVE ministre i neke funkcionere Ure... (foto, video)

Umjesto da se sjednica održi, tokom čitavog dana građanke i građani, nažalost, svjedoče o nivou ozbiljnosti aktuelne vlasti i njihovoj “tuči” oko fotelja. Time Spajićev PES, ali i čitava parlamentarna većina, jasno pokazuje da su njima meritokratija i rezultati najuspješnije državne kompanije na posljednjem mjestu”, navodi se u saopštenju.

Takođe dodaju, vlast današnjim postupcima ne samo da ponižava građanke i građane, već i sve manjinske akcionare EPCG, koji čitav dan čekaju na početak sjednice, koja je uz to zakazana suprotno svim zakonskim propisima.

“Istina je, da bi svaka opozicija poželjela ovakvu vlast, ali ovo prevazilazi sve granice dobrog ukusa. Nijedan građanin sigurno ne može sa oduševljenjem gledati kako vlast zbog bitke oko fotelja od države pravi rijaliti”, zaključuju iz GP URA.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more