IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS TEMPERATURA I DO 20 STEPENI: Naredna tri dana oblačno, ali sa narandžastim upozorenjem do šest sati, ovog jutra do sutra u 12 sati… (foto)

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa dnevnom temperaturom između 9 i 15 stepeni Celzijusa… Sutra i prekosutra uz kišu i lokalne pljuskove…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 10. 03. 2024… 09: 32… DANAS TEMPERATURA I DO 20 STEPENI: Naredna tri dana oblačno, ali sa narandžastim upozorenjem do šest sati ovog jutra do sutra u 12 sati… (foto)

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa dnevnom temperaturom između 9 i 15 stepeni Celzijusa…

U Bosni i Hercegovini preovladava pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne…

Temperature zraka u sedam sati iznosila je Bjelašnica- 4, Sokolac 0, Bugojno, Gradačac, Ivan Sedlo i Tuzla 3, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 4, Bihać i Sarajevo 5, Livno, Široki Brijeg i Trebinje 7, Mostar 8 i Neum 11 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ) danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 9 do 15 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je lokalni i kratkotrajno moguća slaba kiša. Dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   Vic dana Čovjek gura dječija kolica kroz park...

Slično kao i prvog dana vikenda, pri tome uz manje padavina, ali i dalje sa natprosječnim temperaturama i južinom, koja bi kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti.

Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili u toplijim dijelovima dana. Također, preporučljivo je reducirati aktivnosti.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planina se očekuje snijeg. Obilnije padavina u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren južni i jugoistočni, u jutarnjim satima povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini prijepodne jak, a poslijepodne uglavnom slab jugo. Jutarnja temperatura zraka od šest do 10, na jugu do 12, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama se očekuje slab snijeg. Poslijepodne u većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a tokom noći uglavnom u Hercegovini. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od tri do osam, na jugu do 10, a dnevna od osam do 12, na jugu do 14 stepenI Celzijusa.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći u Bosni slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Čitaj još:   SUPER SAVJET, DA RIJEŠITE SE MUHA: Od ovoga, bježe kao lude! (foto)

Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od osam do 14, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.

IZVOR iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more