IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDE NOVI PREOKRET: Nestabilno s kišom, u nedjelju na planinama snijeg, vrijeme do kraja mjeseca je… (foto)

Danas veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada koje će usloviti slabu kišu se očekuje tokom noći na petak…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, četvrtak, 21, 03. 2024… 09: 22… IDE NOVI PREOKRET: Nestabilno s kišom, u nedjelju na planinama snijeg, vrijeme do kraja mjeseca je… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost…

Najhladnije jutros je bilo na Sokocu gdje je izmjereno minus pet stepeni Celzijusa, zatim na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stepena, u Drvaru minus dva, Bugojnu, Ivan Sedlu i Srebrenici minus jedan, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu, Tuzli i Zenici nula, Banjoj Luci, Bijeljini, Livnu i Sarajevu jedan, Bihaću, Doboju i Prijedoru dva, Mostaru i Trebinju pet, Gradačcu šest i Neumu osam.

“U Bosni i Hercegovini danas veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa zapada koje će usloviti slabu kišu se očekuje tokom noći na petak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

Čitaj još:   POTPREDSJEDNICA KOSOVA REDŽEPI UPOZORAVA: "Problemi na Kosovu mogu eskalirati u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini" (video)

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina poslije podne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini djelomično vedro uz kišu i pljuskove. Glavnina padavina se očekuje u noći na ponedjeljak. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

Čitaj još:   VIC DANA: Šerif KONJEVIĆ sreo Acu LUKASA na KOPAONIKU, pitao za zdravlje– a ono pravi urnebes… (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more