IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZNENAĐENJE i u Aprilu: Danas temparature do 22 C, šta nas čeka od ponedeljka i u narednh 15 dana… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosri, vijesti, petak, 22, 03. 2024… 08: 22… IZNENAĐENJE i u Aprilu: Danas temparature do 22 C, šta nas čeka od ponedeljka i u narednh 15 dana… (foto)

Kiša je izgledna na zapadu, sjeveru i u centralnim predjelima Bosne… Najhladnije jutros je bilo na Sokocu gdje je izmjereno minus pet stepeni Celzijusa, zatim na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stepena, u Drvaru minus dva, Bugojnu, Ivan Sedlu i Srebrenici minus jedan, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu, Tuzli i Zenici nula, Banjoj Luci, Bijeljini, Livnu i Sarajevu jedan, Bihaću, Doboju i Prijedoru dva, Mostaru i Trebinju pet, Gradačcu šest i Neumu osam.

U Bosni sa slabom kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. Slabih lokalnih pljuskova može biti i na području Hercegovine u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C.

Padavine koje se očekuju u ovom periodu biće pljuskovitog karaktera nošene snažnom zračnom masom sa juga. Od 03. do 5. aprila, na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, očekuje se stabilno vrijeme bez padavina.

Do 25. marta, u centralnim predjelima Bosne minimalne jutarnje temperature kretaće se od -1 do 4, drugdje u Bosni od 1 do 5, u Hercegovini od 3 do 8 °C, danju u Bosni do 17 °C u Hercegovini do 19 °C.

Čitaj još:   KRENULI RESTORANI I KAFIĆI: Detaljna pravila pod kojima će smjeti raditi... (foto)

Od 26. marta do kraja prognoznog perioda, očekuje se blagi porast minimalni temperatura zraka, pa se u Bosni očekuju od 4 do 9, u Hercegovini od 7 do 12 °C, a maksimalne u Bosni do 20 u Hercegovini do 23 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada koje će donijeti padavine se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini djelomično vedro uz kišu i pljuskove. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno i sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar će postepeno mijenjati smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C.

Čitaj još:   VELIKI TEORETIČAR ZAVJERE, EMIR Kusturica: Ptice umiru od 5G mreže, Evropa se odriče porijekla...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more