IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Rezultati istraživanja CEDEM- a: Za članstvo u EU 78 odsto građana, NATO podržava 49.5 %… (foto)

Kada je riječ o programu Evropa sad 39,2 odsto građana je reklo da su povećane plate, ali da su u isto vrijeme porasle i cijene. 32.8 odsto građana misli da taj program uopšte ne postoji- istakla je Bešić…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 22, 03. 2024… 13: 22… Rezultati istraživanja CEDEM- a: Za članstvo u EU 78 odsto građana, NATO podržava 49.5 %… (foto)

– Ukoliko bi referendum ponovo bio održan 63.6 bi glasalo za nezavisnu i međunarodno priznatu Crnu Goru, a svega 16.1 da ponovo bude u zajednici sa Srbijom – dodala je ona.

Za članstvo u EU 78 odsto građana, NATO podržava 49.5

Za članstvo u Evropskoj uniji izajsnilo se 78 odsto građana, dok ih je 11 odsto protiv – saopštila je Nevenka Vuksanović rezultate istraživanja Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM). Sa druge strane, članstvo u NATO podržava 49.5 odsto građana, dok je 30.7 protiv.

– 39,3 smatra da Crnoj Gori nijesu potrebni vanredni izbori, a 32.1 da jesu. Ovo nam pokazuje da građani prave otklon od novih izbora – objasnila je Vuksanović.

63.1 odsto građana smatra da je bolje što je Crna Gora ostvarila nezavisnost, dok ih svega 20.8 misli da je država trebala da ostane u zajednici sa Srbijom.

Rekonstrukciju Vlade podržava 34.1 odsto građana

Prema njenim riječima, 34.6 građana smatra da se Crna Gora kreće pravim putem, a 31.1 pogrešnim.

– U posljednjih nekoliko istraživanja se uočava trend rasta povjerenja u rad Vlade – kazala je Bešić.

Kaže da je učinkom aktuelne Vlade zadovoljno oko 40 odsto građana, dok je nezadovoljno oko 36 odsto.

Čitaj još:   PRVA ŽENA IRFANA MENSURA: Ljepoticu iz Sarajeva volio je prije Srne Lango, malo je ko znao za nju! (foto)

Rekonstrukciju Vlade podržava 34,1 odsto građana, a 21.9 ne.

Rast podrške DPS- u dva odsto, PES u padu

Demokratska partija socijalista (DPS) u odnosu na prethodnu godinu bilježi rast podrške za oko dva odsto, dok je Pokret Evropa sad (PES) u padu – saopštila je Milena Bešić.

– Moguće da su podjele i brojne odluke u prethodnom periodu ipak koštale PES određenog procenta podrške – navela je Bešić.

Koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) takođe, kaže, bilježi rast podrške – što se može, kako je navela Bešić, objasniti ulaskom te koalicije u vlast.

32.8 odsto građana misli da program Evropa sad uopšte ne postoji

Kada je riječ o programu Evropa sad 39,2 odsto građana je reklo da su povećane plate, ali da su u isto vrijeme porasle i cijene.

– 32.8 odsto građana misli da taj program uopšte ne postoji – istakla je Bešić.

Najviša ocjena Milatoviću, Kneževiću raste popularnost

Najvišu prosječnu ocjenu 2.93 dobio je Milatović, a slijede ga Spajić, Bečić, Đukanovic, Knežević i Abazović.

– Knežević bilježi porast popularnosti u odnosu na prethodno istraživanje za 5,1 odsto – navela je ona.

Ukoliko bi se naredne sedmice održali izbori 26,3 bi glasalo za PES, 26 za DPS, 11,3 za Novu, 10 za Demokrate, za Bošnjačku stranku 5,3, za DNP 4.2, 3.4 za Uru, za SDP 2.3 i po a 2.2 odsto za Socijaldemokrate i SNP.

Čitaj još:   HIT na društvenim mrežama: ŠKOLA U SRBIJI ZABRANILA BERMUDE, UČENIK SE POJAVIO U MAMINOJ HALJINI... (video)

Podrška za povećanje najnižih penzija

Povećanje najnižih penzija 57.8 odsto građana je, kaže Bešić, ocijenilo pozotivno – dok je više od 20 odsto loše ocijenilo pitanje smanjenja političkih podjela.

– Obrazovni sistem, policija, SPC, zdravstveni sistem, delegacija EU i predsjednik države su institucije koje uživaju najveće povjerenje građana – navela je Bešić rezultate istraživanja dodajući da ukupno povjerenje građana u institucije iznosi 41.3 procenta.

izvor Pobjeda. me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more