IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE APRIL, SPREMA NOVA IZNENAĐENJA, BITI ĆE KAO USRED LJETA: Pripremite kratke rukave, narednih dana naglo zatopljenje… (foto)

Stabilizacija vremenskih prilika od 29. marta, temperature zraka u blagom porastu…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26, 03. 2024… 07: 22… STIŽE APRIL, SPREMA NOVA IZNENAĐENJA, BITI ĆE KAO USRED LJETA: Pripremite kratke rukave, narednih dana naglo zatopljenje… (foto)

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 29. marta i zadržaće se do 3. aprila, a novo pogoršanje sa slabim i povremenim pljuskovitim padavina izgledno je od 4. do 9. aprila

BiH: Stabilizacija vremenskih prilika od 29. marta, temperature zraka u blagom porastu

Nestabilno vrijeme zadržaće se do četvrtka u Bosni i Hercegovini uz povremene padavine u centralnim i istočnim predjelima, te intenzivnije pljuskove na jugu i jugozapadu zemlje, prenosi Anadolu.

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 29. marta i zadržaće se do 3. aprila, a novo pogoršanje sa slabim i povremenim pljuskovitim padavina izgledno je od 4. do 9. aprila, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

“Pripremite kratke rukave! Narednih dana naglo zatopljenje. U zadnja dva dana marta i prve ovogodišnje ljetne temperature koje će se lokalno približiti 30°C. Sve bi to pratio povremeno pojačan južni vjetar”, saopštili su.

Čitaj još:   ŠEF KABINETA MINISTRA VANJSKIH POSLOVA KOSOVA POBJESNIO: „Vučić je kriminalni klevetnik“

Od 27. marta do 3. aprila prognozira se jak vjetar dominantnog južnog pravca sa povremenim olujnim udarim najizraženijim na zapadu i jugozapadu zemlje.

“Već sutra novo naoblačenje donosi lokalno kišu, dok bi u srijedu(27.03.) i noći na četvrtak(28.03.) bilo i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Kao i obično pri južini, padavine će se najviše držati Hercegovine i zapadnog dijela Bosne”, navode.

Do 27. marta, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od dva do šest stepeni Celzijusovih, u Hercegovini od četiri do devet, danju u Bosni do 19, u Hercegovini do 22 stepena.

Od 28. marta do 9. aprila, očekuje se blagi porast temperatura zraka pod uticajem juga, pa tokom jutra u Bosni se očekuju od pet do deset stepeni, u Hercegovini od osam do 13, a maksimalne u Bosni do 21 u Hercegovini do 23 stepena.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more