IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOSIJE, KRAĐA BEBA: Ćerko, uskoro ću umrijeti,moraš da znaš istinu, kupili smo te za 30.000 maraka…

Griža savjesti… Ćero, vrijeme je da saznaš pravu istinu, nisam te usvojio, već kupio, oprosti mi i nađi prave roditelje i sestru, rekao je na samrti Nišlija koji je 1981. godine usvojio ukradeno djete…

NIŠ: Regija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 22.05.2019… 11:19…  DOSIJE, KRAĐA BEBA: Ćerko, uskoro ću umrijeti,moraš da znaš istinu, kupili smo te za 30.000 maraka…

Molim te, oprosti mi i nađi prave roditelje i sestru bliznakinju.Dakle ovim riječima, neposredno pred smrt, jedan Nišlija je zbog griže savjesti odlučio da kaže istinu o događajima iz 1981. godine.

Jedan printani medij došao do šokantne priče razdvojenim bliznakinajma (njihovi identiteti su poznati redakciji) i njihovom kasnijem susretu.

Prijatelj porodice ispričao nam je šta sve događalo u protekle gotovo četiri decenije.

– Ovih dana ponovo se pokrenula priča o nestalim bebama, a naročito me je pogodila priča nestalim dosijeima beba baš iz bolnice u blizini Niša- Aleksincu. Riješio sam da ispričam potresnu priču o ljudima čije su se sudbine u međuvremenu isprepletale – priča naš sagovornik i dodaje:

Moja prijateljica porodila se u Aleksincu 1981. dobila je bliznakinje. Ovako međutim, poslije porođaja saopšteno joj je da jedna beba nije preživela, ali da je druga dobro.

Rekli su joj: „Imate drugo djete, budite srećni, ono je preživelo.“ Godine su prolazile, ali majka kao da je predosjećala da joj je druga ćerka ipak živa.

Čitaj još:   PODGORICA: Emina Adrović, nudi basnoslovnu cifru da se brani sa slobode, EVO ŠTA JE SUD ODLUČIO

Prve sumnje počele su da se javljaju kada su joj stizali pozivi za vakcinaciju za obe ćerke, kao i pozivi za školu. Sve vrijeme objašnjavala da joj je drugo dijete mrtvo.

Kada je zatražila umrlicu,prema riječima našeg sagovornika,uslijedio je šok.

– Umrlicu nisu mogli da pronađu, nije bilo dokaza da je druga ćerka umrla. Onda je ova porodica počela bitku za istinu – kaže naš izvor.

Godine su prolazile, a djevojčica je danas uspješna poslovna žena koja živi u inostranstvu i u Nišu. Poslije gotovo četiri decenije prava majka i sestre evo ponovo su bile zajedno.

Bio je to emotivan i dirljiv susret. Ipak, ukradena ćerka smogla je puno snage da joj kaže: „Vi ste moja biološka majka, a ja vas ne doživljavam kao svoju majku. Moja mama je u Nišu i ona je me odgajala.“ Ipak, one ostale su u kontaktu. Druga ćerka ima dvoje djece, pa im tetka dolazi na rođendane – priča naš sagovornik.

On objašnjava da ova porodica slučaj nije prijavljivala Komisiji za nestale bebe, niti su htjeli da je iznose u medije, ali da je pokrenuta istraga, koja je obustavljena jer su ljekar koji je obavio porođaj, kao i ostali potencijalno osumnjičeni iz tog vremena u međuvremenu preminuli…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 4. jun 2022. godine...

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši