IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HABIB se vraća, rival mu je amerikanac u usponu…

ABU DABI: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak 06.06.2019…14:29…  SPEKTAKL: Abu Dabi, mjesto okršaja,HABIB se vraća,rival amerikanac u usponu…

ABU DABI: Svijet, Sport, , vijesti, četvrtak 06.06.2019…13:29… HABIB se vraća, rival mu je amerikanac u usponu…

Habib Nurmagomdov vraća se UFC ring poslije devetomjesečne pauze, i to protiv rivala koji je uspostavio dominaciju upravo u odsustvu momka iz Dagestana, Amerikanca Dastina Poirijea…

SPEKTAKL Meč je zakazan za 7. septembar, a održaće se u Abu Dabiju.

Podsjetimo, biće to Nurmagomedovu prva borba poslije one najčuvenije a protiv Mekgregora u oktobru 2018, i pobjede nad Ircem, ali i incidenta koji je izazvao uskakanjem u publiku i tučom, zbog čega je dobio suspenziju od devet mjeseci.

U međuvremenu, Amerikanac Poirije je stupio na scenu, vezao pet pobjeda i nametnuo se kao ozbiljan rival, a u skladu sa stečenom reputacijom dobio je i protivnika po mjeri. Od 2013. Amerikanac je pretrpio dva poraza, jedan poenima, a drugi nokautom od ruke Konora Mekgregora.

Čitaj još:   RASPISANA NAGRADA: Žena (42) u Štutgartu ukrala više od milion eura, s područja je bivše Jugoslavije... (foto)

U septembru ga čeka još jedan od rivala iz samog vrha UFC svijeta…

– Rekli smo Dastinu da će dobiti pravog rivala. Nismo ni znali Habibove planove, ali on je spreman za borbu – rekla je Dejna Vajt, predsednica UFC organizacije.

Duel Poirijera i Nurmagomedova znači i da će Mekgregor morati i da sačeka još neko vrijeme za revanš sa borcem iz Dagestana.

Irac je nakratko bio završio karijeru poslije poraza od Nurmagomedova, ali je u međuvremenu obznanio povratak i spremnost da se revanšira velikom rivalu…

(iBalkan.net/Telegraf.rs)

Komentariši