IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: ERDOGAN, pozvao američkog ambasadora na “raport”, tužni zbog odnosa SAD… (foto)

Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo na razgovor američkog ambasadora u Ankari…

ANKARA: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, subota, 13: 12, 10: 25… ANKARA: ERDOGAN, pozvao američkog ambasadora na “raport”, tužni zbog odnosa SAD…

Prema diplomatskim izvorima, zamjenik turskog šefa diplomatije Sedat Onal je u razgovoru sa ambasadorom Satterfieldom još jednom ponovio da se Turska oštro protivi ovakvoj odluci američkog Senata…

Američki ambasador u Ankari David Satterfield je pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Turske zbog usvajanja rezolucije u američkom Senatu, kojom se armenski događaji iz 1915. priznaju kao “genocid”, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema diplomatskim izvorima, zamjenik turskog šefa diplomatije Sedat Onal je u razgovoru sa ambasadorom Satterfieldom još jednom ponovio da se Turska oštro protivi ovakvoj odluci američkog Senata.

Iz ambasade SAD-a u Ankari su za AA također kazali da pozicija američke administracije o ovom pitanju ostaje nepromijenjena te da je u skladu sa ranijom izjavom koju je u aprilu dao američki predsjednik Donald Tramp.

Čitaj još:   TEŠKA SUDBINA PRVOGT SRPSKOG ANTIVAKSERA: NOVAK Đoković se povukao sa turnira u Indijan Velsu... (foto, video)

Tramp je 24. aprila za događaje iz 1915. godine upotrijebio armenski izraz “Meds Yeghern”, što na armenskom znači “velika katastrofa”.

Senat Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, koji predvode republikanci, u četvrtak je usvojio rezoluciju kojom se događaji s Armencima početkom 20. stoljeća priznaju kao “genocid”…

izvor agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši