IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTKRIVENI MOTIVI: Zašto je Adnan Alibašić zvani Beko, brutalno ubio Nihad Hamidović u restoranu “Divan”… (foto)

Mladić Nihad Hamidović zaigrao na stolu, a onda je usledila pucnjava, osumnjičeni Alibašić od ranije je poznat policiji jer je već bio u zatvoru skoro deset godina zbog pokušaja ubistva…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 24. 01. 2020… 08: 51…  OTKRIVENI MOTIVI: Zašto je Adnan Alibašić, zvani Beko, brutalno ubio Nihad Hamidović u restoranu “Divan”…

Nihad Hamidović (23) iz Smoluća kod Tutina ubijen je u restoranu “Divan” u Novom Pazaru kada je na njega pucao vlasnik objekta Adnan Alibašić (41), zvani Beko.

Istrage ukazuju da je nakon svađe i tuče zbog muzike vlasnik restorana upotrebio vatreno oružje i ranio Hamidovića, koji je kasnije preminuo na hirurškom odjeljenju u novopazarskoj bolnici.

Za istim stolom gde je bio Hamidović ranjeni su i Sead M. (38), Berid B. (23) i Emin R (21), dok je Adnan Alibašić zadobio povredu leđa nožem i nalazi se u šok-sobi novopazarske opšte bolnice. Njega čuvaju pripadnici PU Novi Pazar.

Prema rječima očevidaca, do svađe, a kasnije i pucnjave, došlo je nakon što je Hamidovićevo društvo dosta popilo i maltretiralo pjevače.

Čitaj još:   Komšić, PODRŽAO MILA: Situacija podsjeća na devedesete...

– Oni su konstantno naručivali muziku, a pjevače Nemanju i Maju stalno su zvali da dođu za njihov sto i da im pjevaju. Nisu im davali mira. Vidjelo se da su dosta popili. Kada su počeli da se penju na sto, prišao im je vlasnik restorana Alibašić i zamolio da se smire. Pošto ga nisu poslušali, gazda je otišao do kuhinje i najverovatnije odatle, uzeo pištolj. Vratio se do istog stola, opet zamolio momke da se smire, plate račun i napuste lokal, ali ga nisu poslušali. U tom trenutku je i došlo do sukoba. Najpre je Adnan dobio nož u leđa, a onda je zapucao – ispričao je očevidac.

Muzika je u tom momentu stala, gosti su počeli da bježe, pozvana je Hitna pomoć, a mladić je u bolnici preminuo od zadobijene rane.

Zbog ubistva uhapšen je Adnan Alibašić, ali i E. A. (26) i M. P. (56) iz Novog Pazara, koji su osumnjičeni da su pomogli u prikrivanju tragova zločina i učestvovali u tuči.

Osumnjičeni ADNAN Alibašić od ranije je poznat policiji jer je već bio u zatvoru skoro deset godina zbog pokušaja ubistva…

Čitaj još:   NENAD ČANAK NEMA DILEMU: “Abazovića preziru oni koji su ga platili da izda Crnu Goru, jednako kao i oni koje je izdao”... (foto, video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši